När ALLTING krånglar !

Visst har du också haft stunder, dagar oh nätter när det känts som att allting går emot det du ville ? Vad du än försökte dig på så blev det fel och fel igen! Vad gör man då ? Finns inga standard svar på det- det blir olika från gång till gång. Men krångelperioderna finns där och kommer igen och igen….

Jag läste en krönika av prästen Anders-Petter Sjödin för ett tag sen och kunde inte lämna den helt. Han funderade som så många andra över det liv vi lever just nu med Coronakrisen som ledmotiv. Var finns Gud i det hela ? Så hade han en fundering: Tänk om det är så att Gud trycker på knappen ”omstart” just nu! Allting krånglar i världen – klimat – miljö – ekonomi- precis allt – känns som om det skulle behövas en omstart för att rätta till hela jordens bekymmer.

Det påminde mig om min erfarenhet av omstart på en lite mindre men nog så betydelsefull nivå. Datorn krånglar – allting låser sig och jag kommer inte ur fläcken och jag får rådet (av sonen) stäng av och starta om – och det fungerar! RESET för ändring eller kanske till och med FÖRVANDLING.

Prästen i krönikan skriver. Kanske är det så att Gud trycker på knappen RESET för reformation. För att ändra hela vår livsstil med social gemenskap, relationer på nära håll och runt om vår jord. Ett nytt sätt att leva vardagen på.

Det känns lite som att vi tränar på det just nu – stanna hemma – hjälp riskgrupperna med handling i mataffärer och apotek – håll två meters avstånd även om det känns som om det är vår och solen lyser och allting grönskar och blommar och visst vore det skönt med lite närhet och kramar så där spontant- men nej smittorisken finns där och därmed ansvaret för varandra.

Jag har läst och hört om att luften i storstäderna är ren och klar, inga avgaser och ingen smog – i Venedig är vattnet i kanalerna så klart att man kan se fiskarna simma där – en helt annorlunda värld beskrivs just nu.
När kommer den här perioden att sluta och hur kommer vår värld att se ut sen ? Jag har givetvis inga svar på den frågan men jag kan tänka mig att vi kommer att prioritera om en hel del och leva med större varsamhet i gemenskapen på vår jord och i vår närhet. Bibeln undervisar om ett gott förvaltarskap. Att värdesätta inte ur synpunkten att vara störst – bäst och vackrast utan att vara ”den som kan tvätta fötterna till och med på den som du inte kan med ”
Vi älskar därför att Han först har älskat oss. Gyllne regeln i Matt7:12 är ett bra riktmärke- Allt vad ni vill att människorna ska göra för er, det ska ni göra för dem.

STARTA OM var det eller RESET om du vill. Du hittar nog den knapp du behöver för ett liv med Jesus Kristus som ditt livs förvandlare och frälsare.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s