Tillbaka till vardagen igen !

Så har den helt annorlunda påskhelgen tagit slut. STANNA HEMMA ! TVÄTTA HÄNDERNA ! det har varit ersättande ord för Glad Påsk. Men visst har det kommit nåt Påskkort och en hel del hälsningar via internet – men de sociala gemenskapen har varit ganska begränsad och dom iskalla vindbyarna har minimerat utevistelsen . Har precis tittat på nyheterna som inte längre är nåra nyheter – det mesta är ju Corona och det blir lite väl mycket nu.
Jag ska inte klaga – vi har det bra tillsammans här hemma och har det vi behöver hemma – tack vare sonens insatser med handling av mat och medicin. Sysselsättningsproblem har vi inte heller så länge det finns läsning och lyssning att tillgå. Men du ska få en bild med lite annat också. Så här ser den ut.

Nåra tiotal meter från vår uteplats pågår en febril aktivitet. Vi har räknat ett femtontal stora och små fågelbon i träden nedanför vår uteplats
Bon i de mest konstfärdiga flätningar och mjukfodrade inuti. Familjerna Kråka, Svartkråka, Skata och Duva strävar med årets första ruvning – ja det finns visst nån koltrast också. Fantastiskt att se hur dom jobbar och kommer med mat till den som ruvar. Ser fram emot att få följa det hela. Dom verkar inte bry sig ett dugg om viruset som finns just nu. Det är inte alls långsökt att tänka på orden i Bergspredikan. Se på himmelens fåglar, de sår inte och skördar inte och samlar inte i lador, men er himmelske Fader föder dem. Gör er inga bekymmer. Vi behöver nog den texten i dag.

Det kopplar jag ihop med texten i min andaktsbok (Max Lucado / Gud är med dig) Vi har möjlighet att påverka vårt liv och vår samtid och jag citerar: Tänk om vi skulle skaka världen genom att ge den hopp. Infiltrera varenda skrymsle med Guds kärlek och liv. Som den lilla församlingen i Jerusalem gjorde på sin tid. Den lilla församlingen växte och blev en världsförvandlande kraft. Vi dricker än i dag ur deras källa Kristus som gav en hel värld nytt hopp och liv.

Tänk om vi skulle leva vårt liv med den här bönen. Jesus gör det igen en gång. Tänd lågan av hopp mitt i viruskrisen och låt den lysa genom allt som känns mörkt och svårt just nu. Trots allt – Gud har omsorg om dig och mig.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s