Påsken är här men på annorlunda sätt !


Bilden här ovanför tecknade jag och målade år 1962 på vår första tjänstgöringsplats som pastorsfamilj i Borgå Metodistförsamling. Hade ingen förlaga eller modellbild tog bara stort papper och en ask med kritor och så blev det den här bilden till. Visst är det påsk och lidande i den men korset är tomt och Jesus lever i medlidande för din och min skull.

Bilden har följt oss genom alla år och alltid hängt centralt i vårt hem. Den gör så nu också om än i lite annan form nu överförd på duk
och i lite mindre format men med färgerna en aning förstärkta. Många av dom gäster vi haft har stannat till inför bilden i stillhet och tystnad och sen har det ofta blivit ett litet samtal
Kommer ihåg en dammsugarförsäljare från Elektrolux som tittade en lång stund och sen bröt tystnaden med att säga: Du får min mest exklusiva helautomatiska dammsugare om jag får den bilden. Det blev ingen affär – man byter ju inte bort Jesus för varken dammsugare eller annat, men man kan dela hans ord och liv och vad det betyder inte minst nu när vi påminns om det i Påskens dramatiska dagar.

Palmsöndag med intåget i Jerusalem,, det rörde sig om tusentals människor i både följe och möte. Skärtorsdagen med Nattvard och Getsemane, Långfredagen med pinan och döden på korset, ovissheten och mörkret fram till Påskdagens tomma grav och en uppstånden Jesus och sen kristen tro över en hel värld.
Sammanfattning av vad påsken är.

Kanske är det ovisshetens och osäkerhetens dagar vi lever i just nu som världen ser ut. Frågorna hoppar sig Varför är det så här ? Hur länge skall det hålla på ? Vad är det som är kvar när den här biten i vår historia är över ?

Jag tror att det är som när Jesus mötte lärjungarna i stormen och sa Var inte rädd, det är jag – jag är här och så sträckte han ut sina armar och stillade stormen och det blev alldeles lugnt. Det är ju det ögonblicket vi väntar på och ber för att det ska komma.
Glad Påsk kan vara svårt att säga just nu i all oro. Men den glädjen finns där trots allt.
Har en annan bild jag målat , en kopia av en dalmålning som handlar om intåget i Jerusalem

Hela påsken då började med intåget och Hosianna sångerna med jubel – det där vi brukar ha med till Advent, men det hör till påsken också
och då handlar det om att låta Jesus få komma in i din tillvaro och ditt liv – med sin hälsning – Var inte rädd. Den hälsningen lär finnas precis 365 gånger i vår bibel. Det är Jesu ord och de räcker hela livet.
ÖSNAKR DIG EN RIKT VÄLSIGNAD PÅSK – TROTS ALLT !

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s