RISKGRUPP !!!!!!!!!!!

Vi har fått en del nya upplevelser som vi aldrig har varit med om tidigare. Överallt i världen är det krisläge med Corona pandemin. Man räknar smittade och döda i alla drabbade länder och alla media ägnar sig åt att beskriva det som sker. Det berör oss alla överallt och oron och frågorna finns där hela tiden.
Jag stavar på ordet i rubriken – riskgruppen och läser om vilka som tillhör den. Ser att den är uppdelad efter ålder och eventuella sjukdomar man har i botten. Grupperna är 70 till 80 år – 80 -90 år och plus 90 år . Man ser det som vanligt att ange riskerna 70 år och uppåt och med en stigande risk med stigande ålder. Bakom liggande sjukdomar ökar risken dessutom.

Det är en märklig känsla att sitta här och skriva om detta och veta att vi båda här hemma finns i den övre delen av skalan. Läser Folkhälsomymdighetens rekommendationer att vi skall hålla oss hemma – inte gå och handla – undvika sociala kontakter och tvätta händerna ofta och noga och en hel massa annat.. vettiga föreskrifter som vi rättar oss efter så mycket vi kan.
Men vi är alltså i RISKGRUPPEN med hög ålder och en del sjukdomar i botten. Vi läser också att dessa regler har tillkommit för att skydda oss äldre och att mitt i allt detta finns den stora osäkerheten om hur det utvecklas och vilka tidsramar det handlar om Sjukvården är redan i krisläge och den rent ut sagt underbara personalen orkar knappt mer.
Man behöver andas lite mer än vanligt för att bli lugn. Vårt andningshål är bönen och bibeln. Vi får leva i en begränsad tillvaro socialt men vi har tryggheten i varandra och vår gemensamma tro på livets Herre och Gud. Lyssnade precis till en andakt med Kjell Larsson, ledare för Alliansmissionen i Sverige – som andades lugn och trygghet trots allt (du hittar den på SAM:s hemsida om du vill)
Bibelord att leva med kan vara Psalm 91 i Psaltaren eller Evangelium enligt Johannes 14-nde kapitel, något att vila i mitt i all oro.
Vi kan ju dela gemenskap och gudstjänster och bön via Internet och då inte bara sociala kontakter utan dela livets frågor med varandra.
Vi har trots allt ett inre lugn mitt i den här tiden med den himmelska kontakt vi har och delar med oss av på dom vägar som är möjliga just nu.
Önskar dig frid och vila mitt i alla risker. Trygghetsgrupp är ett nyord som vi behöver med Jesus i ledning på dom vägar vi har att gå.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s