Bilder man minns eller inte ?


Två bilder har jag lagt upp här Det är såna där bilder man gärna lägger upp på kylskåpet och ser varje gång man öppnar dörren den ena är verkligen unik. En bild på när pappa håller mig i famnen, har aldrig sett det på nån annan bild. Beror troligtvis på att det oftast var pappa som höll i kameran och tog bilderna på mamma och mig.
Den andra bilden har jag vuxit en del och mött min kärlek i Ingrid. Bilden är så där sexti år gammal och det var förlovningstid hemma hos Ingrid i Åmål. Tidstypiska detaljer telefonen och golvlampan.
Visst är det ”kylskåpsbilder” bägge två.

Varför bilder för kylskåpsdörren just nu ? Därför att i dessa oros och corona tider läste jag för nån dag sen i min andaktsbok följande rader. Om Gud hade ett kylskåp skulle han ha ett foto på dig på dörren Om han hade en plånbok så skulle han ha stuckit in en bild på dig i den där plastfickan. Det är Max Lucado som skriver så och betonar att Gud älskar just dig så mycket. Visst är det en trygghet att det finns en gud som älskar och bryr sig mitt i all oro. En famn att krypa upp i eller en hand att ta tag i när allting darrar och är oroligt. Guds kärlek smittar också av sig men till liv och hopp mitt i allt det som skrämmer oss.

Annons

1 tanke på “Bilder man minns eller inte ?

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s