Lugnet före stormen !

Såhär ser det ut från vår markbalkong i dag söndag strax före 16.00, lugnt och ganska stilla. Detta trots SMHI varning för stormbyar och stora regnmängder under söndag eftermiddag. Kanske försenat oväder eller att det tagit en annan väg. Vad vet jag..
Men jag hade tänkt skriva om en annan form av oväder. det där vi kallar stress och jäkt och alla måsten vi ska stå ut med. Så damp Svenskan ner hos oss ( som vi fått tillfälligt genom en god vän )
I dagens nummer finns det en krönika skriven av Maria Carling, den ser ut så här.

5 tips för en mindre stressig vardag Bra sammanställning. Snabb översikt får du här för att stilla stormarna i vardagens stress.
1. Återställ dygnsrytmen sömn är A och O. 2 Använd snabba andningsövningar. 3 Värna vänskapen och se till att ses ”fysiskt”.
4 Telefonfasta varje dag 5 Känslan av meningslöshet stressar.

Mycket läsvärt och kloka råd i livets stormbyar. Jag fastnade på två av punkterna 4:1 metoden för telefonen. Sätt telefonen i flygplansläge en timme och i vanligt läge 4 timmar. Vågar du det ? Kan du sätta dig i soffan eller vid matbordet utan att ha telefonen till hands?
Och så var det femman om meningslöshetens stress. Jag citerar ur texten: Att börja nysta i sina livsval tar tid, men i det långa loppet kan det vara värt att väga in de stora frågorna – så långt citatet.
Hur mycket tid ger vi de stora livsfrågorna. Varför är vi här? Vad gör vi av alla relationer om dom bara finns på skärmen ? Har vi tid att lyssna och svara och bära.
På ett annat sätt sagt: Jag tror och det hänger ihop med min kristna tro att vi är till med och för varandra. Det var så det var meningen att kyrkan skulle leva i världen också i vår tid. En öppen famn – eller hamn om du vill, med timmar av vila och frid som kan förändra en stressig eller stormig dag.

PS Stormen har ännu inte kommit fram till vår adress – det är lugnt.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s