Aktivister finns det många av och av olika sorter !

Man kan vara klimataktivist – miljöaktivist eller vad som helst aktivist, huvudsaken är att man är aktiv – syns och märks på många plan. Man når givetvis olika långt beroende på vilket tema man har. Ta det här med klimataktivist, det är ju verkligen inne just nu. Saxade en bild från Svenskan på de temat.

Är man ung och frimodigt engagerad kan man nå långt med det man vill säga. Regeringar, senater, Världsvida organisationer av olika slag som FN med flera inbjuder till tal och det blir stora rubriker. Ämnet är rykande aktuellt och avser alla. Det behövs påminnelse och uppmaning till handling hela tiden. Klimatfrågorna är heta om man tar tempen på dem.

Miljöaktivist är ett liknande tema. Slit och slängtiden är länge sen passerad. Nu gäller det att ta vara på allt – återanvändning – second-hand butiker och göra om gamla saker och kläder så att de funkar på nytt och i nya sammanhang. Inte så dum aktivitet det heller. Du har säkert nån i din närhet som försöker aktivera dig och andra på ett bestämt område.
Grunnar lite på orden Kristen och Aktivist. Finns det kristna aktivister ? Ja säkert, men då kallas dom fanatiker eller nåt annat i den vägen. Det är nog en farlig kombination av ord detta. Hur är man aktiv som kristen ? Räcker det inte med att man går i kyrkan på söndagar och så lever som ”vanligt” alla andra dagar. Får man överhuvudtaget försöka aktivt påverka andra människor med sin tro? Tänker på det årliga rabaldret med jul- och skolavslutningar och vad de får innehålla och om de får vara i en kyrka med eller utan präst. Ett sekulariserat samhälle ska väl stå över allt sånt? Kristna radio och TV kanaler är det önskvärt? Får kristen tro vara så aktiv att det märks i samhället? Läser just nu att Tommy Dahlman planerar för ett nytt program – Morronguld – sexti sekunder per dag till att börja med -men med perfekt ljus och ljud. En aktivist bland många.
Bevisligen har tusentals människor världen över kommit till tro genom radio och tv program.
Jag tror att det behövs mer av kristen aktivism i vår trasiga värld. Mer av berättelser om tro utanför kyrkväggarna. Man är inte en sorts människa i i gudstjänsten i kyrkan och en annan sort i jobbet, hemmet och vardagen. Att vara kristen aktivist är att verkligen våga leva livet i alla väder. Våga berätta om hur allting svajade när stormen var som värst, men det gick ändå att hitta en hamn med lugn och trygghet..
KRISTEN AKTIVIST vill jag vara här på bloggen och i mötet med dig och dina frågor. Jag söker inte en stor publik men vill vara med i ett enkelt möte med just dig som läser de här raderna och vara din vän när du behöver en konkret hand att hålla i och känna dig trygg – trots allt.

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s