Skolverket och Bibeln !

Det har pratats ganska mycket om Skolverket och deras regler den senaste tiden. Först bestämde man sig för att utesluta ”Antiken ” ur historien. helt enkelt hoppa över den och börja i ett senare stadium i tiden. Stora protester vaknade och antiken verkar finnas kvar.
I ett senare stadium avsåg man att ta bort hänvisningar till Bibeln i Religionsundervisningen så att just ordet Bibel inte skulle finnas och proteststormarna ökade i styrka. Sidan om Religionsupproret startades med ett stort antal namn som gått med på den.
Förståelsen av bibelns betydelse i hela uppbyggnaden av vårt samhälle verkar vara ganska klen.
Vad världens största och mest lästa bok ger går inte att bortse ifrån – inte ens i ”föregångslandet” Sverige.
Tydligen är det den här bilden av ett gammalt mossigt dokument som gäller.

Kanske var jag lite överdriven i ordvalet just nu men man kan aldrig veta säkert. Den text man skulle använda i stället – att man skulle ta med de olika religionernas urkunder. Vilka och huru många är min fundering?
Blir konsekvensen bara för att ta några exempel att man ska undervisa om alla stora religioners urkunder på bekostnad av den tid som behövs för Bibeln, det finns ju ganska mycket att välja på. Österländska varianter i synnerhet.
På nationell nivå finns det ju rörelser med egna urkunder. som till ex mormonerna med Mormons bok eller Jehovas vittnen med Nya världens översättning , bara för att nämna någon.

Bibeln är unik och tränger igenom mycket i vårt samhälle nu också i allt ifrån lagstiftning till moral och etik och vardagsliv..
Ta gärna rätt på sidan – bibelupproret – och läs kommentarerna där.
Öppna din stängda bibel och kolla själv nåra sidor – börja gärna hos evangelisten Markus så kommer du snabbt in i storyn.

r

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s