Hur mår du ? Farlig fråga faktiskt !

Är frågan på riktigt eller är den bara vanligt prat? Har du tid att vänta på svaret eller tänker du bara på vad du ska säga sen när den andra har pratat färdigt ?
Kanske du själv får frågan och du parerar lite snyggt med ”det är väl som vanligt ” fast du egentligen ville berätta om hur du mår på riktigt men inte vågar säga det du vill.
Jag vill berätta för dig att jag har haft ganska många dåliga dagar, men ofta har det som löste problemen kommit på ett oväntat sätt. Gick och grunnade och funderade härom dan. Det kändes ganska tyngt och lite grått. Öppnade brevlådan och hittade ett tungt paket från brorsan Kim. Det kändes som att det var en bok och det var det. men mycket mer än så. Det första som kom upp när jag öppnade paketet var det här.

Lite mysig bild till ett säkert löfte. På kortet stod Kims lyckönskan för tre nya år. Mitt eget 81:sta år. Ett nytt kyrkoår med boken och ett nytt kalenderår när den dagen kommer. Allt pekade på den verklighet vi lever i. Gud finns med sin ledning genom allt. En uppfriskande vattenstråle mitt in i vardagens bekymmer.
Det fanns mer i paketet. Kim har ju skrivit krönikor från ”Backstu-sittarn” i Upplands Nyheter i många år och här kom ett par stycken av dem och redaktionens avskedshälsning när tidningen läggs ner.

Ett helt paket som styrde om min dag och mina tankar. En hälsning från brorsan som kändes så gott just då – i rätt tid.
Hur mår du var rubriken och jag ställer den frågan till dig just nu. Tänk dig ditt svar! Vill du skriva en kommentar så gör gärna det. Vad du än upplever, hur du än mår och vad du än tänker så vill jag påminna dig om nåra textrader i en sång, Den är skriven av Ingemar Olsson och raderna ser ut så här:
Du vet väl om att du är värdefull,
att du är viktig här och nu,
att du är älskad för din egen skull
för ingen annan är som du !
Önskar dig välsignelse från himlen hur du än känner dig just nu. En stråle av ljus mitt i novembermörkret som gör dina timmar både på dagen och natten ljusare och bättre, med knäppta händer.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s