Varningsskyltar finns det ibland !

Den här typen av skylt skulle nog behövas lite oftare. Du vet alla de där tillfällena när du tyckte att det var nånting på gång, men du visste inte riktigt vad, du kände bara en ovisshet eller en oro innerst inne. Det finns ett gammalt talesätt som beskriver – Lugnet före stormen. Allt är som vanligt men ändå inte. Tänk om man hade varit lite förberedd – så mycket enklare det hade varit att tackla det hela som hände just då !
Men nu är det ju så med vårt liv att mycket händer alldeles plötsligt och vi står där medan stormen viner kring oss med en oväntad styrka och vi har svårt att hålla oss på benen.

Kommer ihåg en alldeles oväntad storm i Göteborg för länge sen. Folk stod och höll sig i gatlyktornas pelare, takpannor singlade som höstlöv i luften och bilarna på parkeringsplatser krossades av fallande träd.

Ungefär så kan det kännas inombords ibland. du har säkert varit med om det också i ditt liv. Känslostormar av besvikelse. brist på närhet som skapat osäkerhet och ensamhet och det där med att känna sig övergiven av allt och alla. Så kommer det där svåra att hitta nånting att hålla sig fast vid tills stormen har blåst förbi. Var finns det som är stadigt och säkert ?

Vi har en gips-skulptur på väggen hemma, deb ser ut så här.

Det är den gamla berättelsen om Jesus och lärjungarna mitt i stormen på Genesarets sjö. Jesus sover i båten och lärjungarna är bokstavligen livrädda och väcker honom och undrar om han inte ser och hör den hårda stormen och känner vågornas höjd och styrka. Jesus reser sig upp och talar till vågorna och vinden – TIG VAR STILLA och det blev alldeles lugnt med en gång.
Jag har en god vän som gärna sjunger: Med Jesus i båten har jag ro mitt i stormen… och min vän vet vad han sjunger om. Jag kan bara skriva under det hela. Upplevde det senast i dag mitt i stress och oro. Vi tog fram en CD med musik och lovsång och en stund senare lyssnade vi på en predikan om Helande med Tomas Sjödin via Fb och vidare ledda till hans predikan.
Jag överdriver inte om jag säger att – Det blev alldeles lugnt ! Igen en gång fanns det något att hålla i och känna just friden och stillheten mitt i allt det röriga !

Vi behöver stunder av vila och ro – inte avkoppling med nån annan aktivitet utan påkoppling hos nån som har kraften att ge oss. Nån som aldrig släpper taget utan finns där mitt i stormen.

När du anar skylten stormvarning – bli stilla där du är och sträck fram dina händer i bön till Honom som bär genom allt !

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s