Nu läger vi ”pussel” mitt i all röra !

Bara för att ge dig en uppfattning om storleken på pusslet ger jag dig en bild med min sko i den ena kanten – men det är faktiskt ett ännu större pussel vi jobbar med just nu – det kallas visst livspusslet. Det där som vi alla har att jobba med varje dag och vissa dagar extra mycket. Som du nog har förstått så håller vi på och flyttar och då ramlar minnena över oss, antingen man vill eller inte.

Att lägga pussel kan vara roligt men också jobbigt nät man inte hittar rätt bitar för att få bilden klar. Du har säkert också upplevt det i ditt liv. Hur ska man orka fixa det hela är ju inte en alldeles ovanlig fråga.
Borttappad och återfunnen är en lyckosam mening.

Satt och bläddrade i gamla pappershögar med brev som jag aldrig brytt mig om att kolla. Fick i min hand ett brev som min pappa skrev i samband med skilsmässan som inträffade när jag bara var sju år gammal. En period som för mig var var full av frågor och inga svar. Brevet jag hittade blev inte ett helt svar men det blev en pusselbit till den stora bilden – visserligen med tårar en bra stund av kvällen men det gav mycket mer till min hela livsbild. Pusselbit på plats just där den behövdes. Jag hade inte letat efter den utan den bara föll på sin plats.

Varför skriver jag nu om detta som var för så länge sen och knappast kan intressera dig. Kanske för att tala om att vi ska vara rädda om pusselbitarna i livet. En borttappad bit gör ett hål i bilden eller blir ett sår i mitt medvetande. Ett sår behöver läkas – ett tomrum fyllas i livets pussel så att livsbilden blir hel igen.

Den kristna tron ger bärkraft i detta med Jesu liv som ger många exempel på helande av bristande nyanser i människors liv Han säger: Kom till mig ni alla som är trötta och tyngda av bördor så ska jag ge er frid och ro
Han visade aldrig bort nån som kom med bön om hjälp. Hans omsorg om de svagaste var stor och generös. Han har tid också att hjälpa dig hitta den pusselbit du behöver för att din dag skall bli hel och skön.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s