Det spökar på stan !

Så hette en artikelserie som GP hade 2004 Man tog fram och berättade om olika hus där man ”sett” spöken av olika slag. Ett av husen ser du här med en lite ovanlig bild tagen från baksidan så man inte ser det karakteristiska
tornet på det Dicksonska palatset på Danska Vägen i Örgryte i Göteborg. Den skrämmande rubriken för artikeln var om Huset där inte ens präster vågar bo. En snutt får du här.

Jag har bott i det huset i fyra studieår utan att ha mött den beryktade Svarta Damen som gick omkring där ibland. Husmor Sigrid Molin kunde dock säga ( och det gör hon i boken om Överås ) att det fanns nåt mystiskt i huset och att man kunde känna sig iakttagen av någon osynlig ibland. Det finns lite märkliga berättelser om detta. Sten Ekstrand berättar i artikeln om en kvinna som blev anklagad för att ha mördat sitt barn Hon blev frikänd i rätten men tog ändå sitt liv uppe på Överås vind.
Det fanns en igenmurad gång från husets pannrum. Den gången sägs ha förenat huset med stallet men den revs aldrig för att undersöka vad som fanns där under jord. Spökerier har alltid varit mystiska och svårfångade.

Men Svarta damen levde vidare i elevkåren på detta teologiska seminarium. Det hände att nytillkomna elever fick besök på rummet första natten av en figur i lång svart kappa, trevande över täcket för att skrämma den sovande.
Så har det väl alltid varit med bus och jippon på internatskolor.

Detta inlägg följde automatiskt – nästan – efter mitt fynd av urklipp i gamla pärmar. Skulle kunna berätta ganska många ”spökhistorier” från dom åren på seminariet, men det får bli en annan gång.
Du kan sova lugnt i Herrens beskydd.

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s