ILSKAN TOG INTE SLUT !

Trots att Motala backade med sitt förslag om sänkt värme på äldreboende och andra kommunala lokaler, med lite förklaringar och vilka gradtal det handlarom. En mindre folkstorm lyckades dom i alla fall fixa.
Så hinner man knappt lämna detta och hamnar i stället i Trollhättan. Skickar med nåt foto på artikeln i Expressen.


Pensionärerna har just avslutat sin Bingo träff och ska gå hem. Kommer utanför dörren och då står där en hop med barn och kastar grus och stenar på dom. Och så ”stenar” av okvädningsord över dem som kommer ut, kallar damer på 70 -90 år för horor och annat. Någon av damerna som gick med rollator blev så rädd att hon fick ledas in i lokalen igen. Händelsen finns på övervakningskameror och det lär bli en del samtal med föräldrar.
Vart är vi på väg i vårt samhälle i dag – detta var ju otänkbart i min barndomsvärld. Kan inte låta bli att ilsket fundera över VARFÖR DET HAR BLIVIT SÅ HÄR.
Kan det bero på att vi lever i två världar. Den ena i verkligheten och vardagen och den andra i telefonen där allt finns. Vet föräldrar i dag vad deras barn gör och hur dom lever sitt liv. Jag tror att dom flesta gör det men så finns det en grupp som inte riktigt vet vad som är det verkliga livet. Eller finns det andra förklaringar till denna totala respektlöshet för allting.
Lyft upp ansikte och ögon och se hur det ser ut.
Denna totala respektlöshet leder vidare till allt grövre våld, misshandel, sprängningar och dödsskjutningar på öppna gator och torg. Det gäller att hitta handbromsen innan allt rullar vidare. Leverera värderingar från den ”vuxne” i rummet.
För mig betyder det värderingar med tro oh liv. Egoismens dominans måste kunna brytas och ge plats för en levande och värdefull gemenskap.

Det verkar som att vi har tappat bort alla regelverk vi behöver för att kunna leva på riktigt
slutkläm kommer här i bild:

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s