SÄNKT SKATT FÖR PENSIONÄRERNA ?

Jag vill börja med att påstå att jag är besviken och sorgsen Jag läser bland alla debattartiklar om klimat, gängvåld, straffrabatter etc och så kommer då den sänkta skatten för oss gamlingar. Först hajar man till och tänker äntligen, men så känns det bara så där, se bilden.

Den sänkning som utlovas gäller dem som har 17.000 i pension. Hoppsan – vi som har lägre pension vi fick vår sänkning i förra omgången. Den sänkningen ser ut som ”korvörena” i bilden. Det kunde kanske räcka till en eller en och en halv dagens rätt på närmsta matställe.
Det är ju bara inte klokt och dessutom gå ut och berömma sig själv för det man nu uppfyllt
Jag får väl ta till en liten klyscha nu, hur funkar detta för oss som lever i ”verklighetens vardagsrum”. Vi som efter livslång tjänst inte har kunnat spara en krona i det låglöneyrke som jag haft och min fru som tidigt fick gå i pension för hälsans skull. Vår verklighet är ganska bister ibland. Det kan kännas som att vi med våra livsförhållanden inte räknas eller inte finns. Vi är knappast ensamma i den här situationen.

Men det är ju klart – om vi slutar flyga, skaffar en elbil, krymper ner vår konsumtion av kött, slutar använda plastpåsar – listan kan göras lång. Sverige ska ju vara främst i världen på alla områden och vara samvetet i mänsklighetens historia. Förhoppningsvis nån gång i framtiden också bäst på att ta hand om dom fattigpensionärer som faktiskt existerar så länge dom orkar. Vi är väl som väl är ett släkte på utdöende.
Så nu har jag skrivit av mig en del jag hoppas att det lättar lite på trycket så vi kan leva vidare med sparlågan tänd ett tag till
.
PS. Jag vet att garantipensionen höjs !

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s