Skyddat boende !


Var ute i vår trädgård och plockade björnbär i dag och fick då lösningen på ett mysterium jag funderat på ett tag. Det har varit så konstigt att så fort jag har satt mig vid datorn den senaste månaden så har jag hört fågelkvitter i mina hörapparater och jag har grunnat: är det fel på mina öron, fel på hörapparaterna eller nåt med datorn men inte fått nån lösning. Visst har vi ett par fågelbon på taket men dom hör man bara på andra sidan huset.
För nåra dar sen var det en märklig rusning i vårt fågelbad. Det var som en hel kull med små fåglar hade plötsligt hittat dit. Och nu har det varit tyst när jag satt mig vid datorn.
I dag när jag plockade björnbär långt in vid väggen hittade jag ett tomt fågelbo närmast intill väggen. Sinnrikt inflätat av gräs satt i björnbärsrankorna och den ställning vi har på väggen för att hålla bären uppe. Ett mästerverk av flätning som en djup skål med plats för ägg och ungar. Det var skyddat boende i allra högsta grad.
så hår såg det ut bland kvistar och grenar.

Tar det en gång till för säkerhets skull.

Tänk vad dom kan dom små bevingade vännerna. Här har det ruvat och matats och kvittrats utan att nån av oss märkt det på riktigt. Inte ens katterna som stryker förbi har kommit åt dem. Nu är det klart och boet är tomt. Utfluget helt enkelt. Skapelsens under.
Ibland kanske vi också skulle behöva ett skyddat boende ett tag, som världen ser ut. Allt av våld och sprängningar och skjutningar som verkar komma närmare och närmare. Det är ju inte möjligt rent praktiskt i vår tillvaro, det finns inga såna ställen att vara på.
Men det finns en trygghet – trots allt- en Gud som lovat omsluta oss på alla sidor, ja till och med hålla oss i sin hand i vila och frid. Läs gärna psalm 139 i Psaltaren. Bibelord som skyddar och bär – GENOM ALLT !

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s