Extra mycket funderingar -för oss !

En bild på bara några av våra böcker. Våra hyllor innehåller nog ett par tusen böcker om jag räknar per hyllmeter. Ett långt liv och kärlek till att läsa har blivit den samlingen. Nu läser ju folk inte böcker på samma sätt längre. De man har i ”paddan” tar ju inga hyllmetrar dom finns ju bara på skärmen när man vill ha dem och då dröser dom ner från rymden. Enkelt eller hur ? Men nu har vi bokproblem. Vi ska krympa ner oss när det gäller och inte bara med böcker utan hela vårt hem.
Det är dags att flytta. Vi har haft underbara år i Gullbranna med den bostad vi haft. Med lugn och ro – bortsett från motorvägen strax intill. Men vi känner att vi nog inte klarar av en sommar till med trädgård och gräsmattor hur vackert och underbart det än är – så nu är det dags att byta till lägenhet och bara ha den att bry sig om.
En del möbler och annat får vi också göra oss av med. Det kan kännas lite vemodigt, men samtidigt rätt skönt. Det är ju inte heller så dumt att själv få ge bort saker och ting medan man lever.

Flytten blir inte så lång bara till Laholm och ett ”seniorboende” som vanlig hyresrätt. En lägenhet i markplan med en liten uteplats. Nu har vi tre månader på oss att sortera och slänga och planera för vad som ska vara med i den nya bostaden.

Laholm är ju en liten idyllisk stad vid sidan om Lagan. Du kommer kanske ihåg ramsan laga -ni- äta – vi. Lagan, Nissan, Ätran och Viskan, Hallands fyra älvar.
Så här kan det se ut i Laholm med Lagan.

Inte så illa när man tar sig igenom stan. Vår son Anders bor ju i Laholm och den lilla församlingen i Missionshuset finns ju också där.
Nu år det tre månader med sortering och planering som gäller, 1 december är infyttningsdatum.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s