Varning för körning !

Hade besök från kommunen i dag. Resultatet blev denna varningsrektangel. Det är infarten till min parkeringsplats vid huset där vi bor. Det är en dagvattenbrunn precis vid trottoarkanten där jag skall köra upp till huset. Det blir en större och djupare grop hela tiden och det finns risk för att det plötsligt skall bli ett hål där, så nu ska kommunen åtgärda det hela. Ganska snart hoppas vi. Det måste göras innan en olycka händer. Det är ett bra tänk. Samtidigt kommer vi att förlora ett populärt skådespel. Den grop som bildats intill brunnen har alltid haft en viss popularitet. Föräldrar med barn och fröknarna på förskolan har haft svårt att få med sig barnen förbi gropen antingen det har varit fullt med regnvatten eller det under vintern frusit till is som man kan stampa sönder så det klirrar. Lekplats – faktiskt för alla åldrar. Vi har sett både tonåringar och far- och morföräldrar stanna till för en stunds lekfullhet. Riktigt roligt skådespel ibland. Kommer ihåg när pappa i huset mitt emot oss kom med sin lilltjej och hon ville plaska lite grann och den goa pappan gick hem och hämtade stövlar åt henne så hon skulle få en stund med rolig lek. Och mycket mer har pölen gett oss av roliga upplevelser.

Vad lära vi nu av detta ? Det finns roliga upplevelser i livet och det är skönt att kunna ta vara på dem och njuta. Men det finns också dagar och timmar som behöver varningsskyltar som vi behöver respektera och ta på allvar. Om man inte ser varningen så kan det sluta illa. En liten grop vid livets kantsten kan helt plötsligt bli ett slukhål med jobbiga konsekvenser. Du kanske har upplevt det nån gång och minns det.

Psaltaren har exempel på detta av positivt slag. Psalm 40 de inledande verserna. ” Han drog mig upp ur fördärvets grop ur den djupa dyn Han ställde mina fötter på en klippa, han gjorde mina steg fasta….. Läs gärna vidare själv – damma av den gamla boken och bläddra där finns ord för alla livets dagar. Gropar och pölar – varningar och uppmuntran.

Så blev det med kommunens varningsrektangel denna gång.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s