UNIK BLOMMA !

Det kommer en hel del bilder på nätet just nu med blomsterprakt från trädgårdar. Otroligt fina blommor från folk med gröna fingrar. Prakt och njutning hela vägen.
Visst vi har pelargonier, rosor, dahlior och nåt har vi väl haft ute i bild också. Den blomma som du ser på bilden är faktiskt unik. Vi köpte den som en fin krukväxt i september och den blommade ett bra tag men så tog det slut och vi tänkte – då får vi väl slänga den som man brukar göra när en sån blommat färdigt. Hur det nu var så ställde vi de gröna bladen i krukan i ett fönster och vattnade den med dom andra krukorna Bytte plats för den till ett ljusare fönster när det blev trångt med dom stora bladen och så en dag hittade vi nya knoppar på blomman. Sen fick den flytta ut på altanen och nu bara blommar den för fullt.

Jag blev tvungen att läsa på lite om Gerberan. Det är en av världens mest fantastiska blommor, femte plats i statistiken på sålda snittblommor Köpt som krukväxt med blommor och sen slängs den när den blommat och som snittblomma lever den ett ganska kort liv. Så fanns det en kort anmärkning – Den är mycket svår att få att blomma en andra gång i kruka därför slängs den helt enkelt.

Vi visste inte det när vi lät den stå kvar men den överraskade oss med en ny blomning.

Kanske skulle vi när vi bara ser ”gröna blad” i nån kruka vår egen eller andras Låta den stå kvar och bara sköta det vanliga och förvänta oss en ny blomning – rätt vad det är kan vi se livet börja blomma igen, så starkt att det till och med tål utplantering i en helt annan miljö och där når sin fulla prakt.
Det kan kännas som när du ringer ett företag och en röst säger: Just nu är det många som ringer. Du har plats 124 i kön, men stå kvar i kön så svarar vi så fort vi kan.
Det tog nåra månader för vår Gerbera men nu blommar den och har fler knoppar på gång.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s