Idolbild med autograf !

Kanske du nån gång har beställt en idolbild av nån artist eller kanske varit på en konsert och stått och väntat utanför efteråt för att få en bild med namnteckning på den som sjöng. Det var vanligt förr men nu med internet är det väl inte samma behov, man har ju kändisarna på skärmen närsomhelst och varsomhelst.
Mannen på bilden här ovanför är ingen skådis eller kändis, det är min farfar som jag aldrig har träffat eftersom han dog nåt år innan jag föddes. Min bror hade med sig bilden när vi träffades senast.
Farfar var järnvägsanställd i Finland om ”stins” på ett antal stationer. Medlem av aktiva motståndspartiet. Förflyttades för regeringsfientlig verksamhet till en annan ort än den han tjänstgjorde vid år 1905. En av ofärdsårens mest bemärkta aktivister – så visst var han lite kändis på sin tid skriver Jakobstads tidning 1936. Skrivit en del under signaturen Marinero. I sin ungdom en stor charmör vilket ju bilden antyder. Men kändis av det slaget som vi idag talar om blev man kanske inte på den tiden

Undrar jag just nu: Om du fick välja en bild med autograf att hänga på väggen i ditt rum eller i din myshörna vem skulle du välja då? Populär person, skådis, sångare eller musiker, författare, nobelpristagare, framgångsrik företagare eller vem det nu kunde vara,
avslöjar det nåt om din personlighet Eller hänger du bara med i det allmänna tänkandet och tyckandet. Det talas mycket om värderingar i vårt samhälle i massmedia inte minst. Vem googlar du helst fram ? Kanske är det för dig nån som inte ger så många tusen träffar på en sökning men som för dig betyder allt!

Jag tror att det är bra att ta sig en funderare på detta och se var man landar.
För mig är det nog mina närmaste som betyder mest. Det finns inga kändisar som slår ut fru och barn och släkt. Det är närhet och liv och verklighet. Min tro som säger att det är i Gud vi lever och rör oss är till. Hans bild och autograf finns lite över allt i min och familjens vardag. Trygghet står det på en tavla över vår säng – målad av ett av våra barnbarn.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s