Temperatur i sommartid !

Kanske du har suttit och sjungit vid ett lägerbål eller annan samling: Temperaturen är hög uti kroppen- närmare 40 än 37. Så ska det vara när ångan är uppe och så är fallet uti detta nu…..
Vi kanske inte sjunger så mycket om tempen just nu, men pratar gör vi desto mer och kollar på alla dom mätare vi har och kommenterar det hela. I dag är det rätt hyfsat men i går var det 35 på sina håll. Det här är dagens koll.

Vanlig svensk sommar verkar det vara eller hur.
Från mitt pastors och predikoliv kommer jag ihåg en vanlig liknelse: Man skulle ju försöka använda vanliga vardagliga ord för att beskriva det obeskrivbara i predikan. Så tog man fram två ord: termometer och termostat. Båda hade med temperatur att göra men med helt olika funktioner. Termometern bara registrerade medan termostaten reglerade. Enkelt och tydligt kanske. Men så kom frågan till de människor som lyssnade: Är du en termometer eller en termostat. Registrerar du bara det som händer omkring dig, konstaterar så här illa eller så här bra är det !Egentligen bryr du dig inte så mycket, man ska ju inte lägga sig i eller tränga sig på. Så stör man inte och så händer det inte så mycket mer. Eller…

vill du vara med och reglera i din omgivning, ställa in livet på en vettig nivå. Bry dig om vad som händer omkring dig och vara en hjälpande hand och ett kärleksfullt hjärta för liv och gemenskap för alla du möter. Lägga dig i jobbiga och tråkiga situationer. Våga bry dig och fråga om du ser nån som verkar fara illa på livsvägen. Släppa dina egna rädslor för att ge nån annan tro på en framtid.

Bibelns viktigaste bud enligt Jesus själv var: Älska Herren din Gud av allt ditt hjärta, förstånd, kraft, själ och din nästa såsom dig själv.

Termostat var det som kan förändra din och andras vardag!

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s