NU ÄR DET SLUT !!

Lite dramatisk rubrik kanske om man inte vet vad det är som är slut. Ta det lugnt det jag avser med rubriken är valet till EU-parlamentet. Rösterna är räknade och vinnare och förlorare vet att det ligger en period med mycket svårigheter att fixa det hela och varje beslut som troligtvis måste kompromissas och utgå från minsta gemensamma nämnare. För mig räcker det nog med att ta reda på vad alla förkortningar i alla Europeiska partinamn betyder och om det är höger eller vänster som gäller.

På tal om förkortningar så känns det ibland som om vi har tappat bort vårt vanliga språk. Vi gör en massa blandningar på dataspråk, engelska och lite svenska, eller så trycker vi på knappar på datorn som ger en massa gubbar med olika miner eller symboler (finns nåra hundra just nu) som man måste lära sig som ett nytt språk om man vill hänga med i det som sägs. Det är inte lätt att lära en snart 80-årig ”gammal hund” att sätta sig in i allt..

Jag fick lära mig en ny förkortning i samband med min predikan förra söndan. GPS visste jag ju vad det var. Åkte bil med en god vän och plötsligt sa en damröst i bilens högtalare Du har kört fel, gör en U-sväng. Men den nya förkortningen jag lärde mig var GTS och den är jag faktiskt riktigt hemma i och har levt med ett bra tag.

Hemligheten bakom den är – Glömmer – Tappar – Spiller! Tyvärr kommer det inte nån röst som säger Du håller på att Glömma, Tänk efter nu. Passa dig du kan tappa det du har i fickan om du inte knäpper knappen eller titta hur snett du håller mjölktetran det kan ju hamna på duken alltihop.
Visst kan det kännas lite jobbigt ibland när man ska säga nåt viktigt som – du vet ju vad han heter..sa,jag kommer bara inte på namnet.

Men det hör till livets trasigheter att det blir så med stigande ålder. Vi drabbas av det allihop. Klagovisor kan vi sjunga om det ibland.

Jag hade ett tema på väggen i min förra predikan. Hittade det på nätet och la det på den gamla trasmattan och så blev bilden så här med undertecknad i predikstolen – med Bibeln i handen.

Då handlar det inte bara om GTS utan om livets alla ofta trasiga frågor. Vi behöver få ta dem nånstans för att få hjälp och hitta vägar. Få svar och få se hur trasorna blir delar av livets mönster i tron på Gud. Den Gud som kan ge kärlekens varma färger också i det allra svåraste vi möter och hjälpa oss att gå vidare.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s