Påsk blogg !

Att förklara allt påsken betyder är inte möjligt. Bibeln berättar om påskmåltiden i Övre salen med Jesus och lärjungarna – bröd och vin – som sedan ger oss vår nattvard. Hosianna och Jesu intåg i Jerusalem med massor av människor i både följe och möte hade skett. Så kommer Getsemane med bön och sedan tillfångatagande. Förhandlingar med Stora rådet och Pilatus dom som ledde till misshandel. korsfästelse och död. Sedan begravning i en lånad grav och så LIVETS SÖNDAG med uppståndelse från de döda! Sammanfattningen på det hela hittar du i den trosbekännelse som används i våra kyrkor i dag. Påsken är den största högtiden i våra kyrkor nu.

Jag tänker inte ge mig på nån form av predikan om detta men jag lägger ut nåra bilder som du kan titta på en stund och fundera på. Bilder som man tänkte sig måltiden i den övre salen finns det massor av. Här får du den i skulptural form.

Så lägger jag till den Kristusbild som jag själv gjorde när jag var i en djup depression i början av mitt pastorsliv.

</as

Så korset på en tavla som kommer från Fransiskus klostret i Assisi.

och sist en bild som inte alls har med påsken att göra. En bild som jag målade för länge sen, med ö och hav men framför allt berättar om horisont och himmel. Det är det som påsken ger. En ny himmel och ett nytt liv för dig och mig. Det var det som Jesus gav oss med sitt liv och sin kärlek till oss.

Bibelordet du gärna får ta reda på är Johannes evangelium kapitel 3 vers 16. Önskar dig en välsignad och skön påskhelg.

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s