Att ringa NÖDSAMTAL !

Det händer att det blir kris som man bara inte kan hantera, sjukdom, olycksfall eller vad det nu kan vara ! Man måste söka hjälp nånstans och då får man ta till telefonen och slå det där korta numret som handlar om just nödfall. Man ser inte den som sitter där men man vet att det finns nån som svarar och kan lotsa vidare ill räddningstjänster av olika slag, ambulans, brandbil, polis eller vad det nu kan vara som behövs och det kommer en hjälpande hand om ett tag.

Tyvärr rings det en hel massa med onödiga samtal och rena ”busringningar” ibland som kan innebära och handla om livet för en annan människa.

Det är tryggt och skönt att larmnumret finns och att det är bemannat med människor bakom. Vad jag vet så tutar det aldrig upptaget på det numret. Ingen säger heller Tyvärr kan vi inte svara just nu, men tala in ett meddelande efter pipet så ringer vi upp dig så snart vi kan. Då skulle det ju inte längre vara ett nödnummer.

Vi har använt nödnumret flera gånger den senaste tiden och mött oerhört vänliga människor i luren och sedan i ambulanser

Jag skriver dom här enkla raderna med en tacksamhetens tanke till de människor som hanterat våra nödsituationer och tagit hand om oss på bästa sätt. Stort tack och varma kramar till er alla.

Sen har vi ju ett nödnummer till och det är dom knäppta händerna och bönerna till himlens räddningstjänst som ger oss den trygghet vi behöver när livet krisar. Vi ser inte den vi ber till heller men vi vet att Han finns där och har allt i sin hand och ger oss den hjälp vi behöver – kanske inte som vi hade tänkt men den kommer i rätt tid för oss.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s