Stenkross på sin tid !

Den här bilden tog jag för flera år sen på hembygdsgården Dammen i vår by. En ganska imponerande maskin kopplad till traktorn. Öronproppar behövde man ha för det slamrade riktigt rejält. Man tog lagom stora stenar och lyfte in dem i öppningen ovanpå och så körde man igång och stenarna krossades och blev små smulor i en hög framför maskinen. Krossa stenar klarade man av på detta sätt. Jag stod bara och tittade på det i mitt tycke omöjliga som skedde rakt framför mina ögon.

Såg bilden i mitt inre häromdan och tänkte till lite inför vår egen livssituation. Stenkross behöver vi nog inte men det skulle vara helt fantastiskt med en PROBLEMKROSS som kunde smula sönder allt det som hindrar och
förändrar våra vardagliga timmar , dagar och veckor. Problem av olika slag – allt från vanliga vardagsbekymmer till sjukdomar av livshotande karaktär. Tänk om det fanns en problemkross att lyfta in alltihop i och så se allt bli till en annan form efter ett tag. Otänkbart – såna maskiner finns inte säger du kanske.

Nja kanske inte maskiner men kraftfulla ord att landa i. Så går jag till min bibel och hittar en hel del berättelser om lösta problem. Jesus gjorde stora under av förvandling för de allra svagaste. Krossade det som verkade omöjligt att lösa. Författarna i Psaltaren hade erfarenheter som de beskrev som en kraft som kunde förvandla allt – läs Psalm 91 som exempel. Så får jag och vi här hemma börja om igen och ta dom ”stora stenarna” och lyfta dem till den som kan bära och förändra allting. Han gjorde det när han gick fram längs Genesarets stränder, stigar och vägar i det land han vandrade i en gång.
Han finns i våra kvarter här och nu. Han kan krossa våra ”problem stenar” NU !

Känner du igen dig i det jag skriver – jag gissar att det är dina erfarenheter också så lyft dina problem ännu en gång till honom som har ”all makt” även i din och min ibland trasiga värld. Kanske det inte löser sig som vi hade tänkt och önskat. Men bönen startar en process och leder rätt i din och min verklighet.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s