Livet är som IKEA !


Man får hela tiden nya erfarenheter i livet – aldrig helt klok eller lärd till fullo. Den senaste tiden har mycket påtagligt visat oss att man får ta livet precis som när man köper IKEA möbler – dom levereras omonterade. Det finns en katalog som beskriver hur de kan se ut men sen får du montera ihop allt enligt de papper du får i paketet.
Man tar emot livet och får så småningom en aning om hur man vill ha det och vad man förväntar sig och så börjar man plocka ihop bitarna och så sitter man där och skruvar med den lilla sexkantsnyckeln. Ja numera behövs inte alltid den heller utan man bara trycker ihop delarna i givna spår. Lätt som en plätt- tja – rätt som det är så kommer man fel- Det fattas en bit eller skruv och så blir det tvärstopp. Det är inte alltid det blir som drömbilden beskriver.

Det är där vi har suttit ett par gånger under den senaste tiden – ja inte med möbler att montera utan med själva livet som blev annorlunda än den ritning vi hade. Min sjukdomsperiod för ett tag sen och nu min Ingrids problem med operation i förra veckan och nu allt det där som kommer efteråt och förändrar vardagens rutiner fullständigt.

Okej vi fyller båda 80 i år så det tar längre tid och tar mer av kraft för att komma igen, det är ju självklart, men det är jobbigt medan rehabilitering pågår. Det betyder att en del rutiner ändras och prioriteringar får också göras om. Det innebär att bloggen fått vila nästan två veckor, men nu gör jag ett försök att komma igång igen.

Det finns ljusa stunder också mitt i det som är mörkt och tungt. Vi har en tro som bär trots allt. Men visst kan man bli irriterad och arg på Gud – Varför är det så här? Var är du och vad gör du ? Men så kommer det en hälsning på ett eller annat sätt som talar om en närvaro mitt i allt. Tänker på en vän som la ut en hälsning på Fb och skrev att han inte visste varför eller till vem men han var tvungen att lägga ut den Det var ett ord som sa: Du som har bett så länge – det kommer ett svar. Just då behövde jag det som mest.

Och så finns ju barnbarnsbarnet Emilia, med bilder och videos som visar på livets krafter och det med leenden och goa ögons glitter Vi har hållit henne i våra armar och njutit. Nu är hon lite mer än tre månader och ett under som vi får vara med och ta del av.
Livet går vidare och vi vill vara med ett bra tag till.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s