Det blev en resa !

Det blev en resa denna helg, därför inget blogginlägg förrän nu. Det blev en tågresa med Öresundstågen och X2000 från Halmstad till Stockholm och sedan en bilresa till Sigtuna och syster Åsa och hennes man John. En tung resa eftersom lillebror Kim mist sin hustru under julhelgen och det nu var dags för begravning i Östuna kyrka. En resa på ett antal timmar som samtidigt påminde om livets långa resa. Begravningsakten leddes av kyrkoherden i församlingen där min bror också är aktiv i flera sammanhang.

Efter akten i kyrkan bars kistan ut till den grav som var beredd och sänktes i jorden på det gamla sättet. Inte så ofta det sker numera, man lämnar kistan i gravkapellet och går över till minnesstunden. På nästa bild ser du min bror och mig vid sidan av graven.

Minnesstunden i den gamla Kyrkskolan avslutade så denna gudatjänst.
Du vet det själv att man inte kan komma ifrån känslostormar som kan innehålla både mörker och ljus. Sorgeprocessen som startade med chock och allt som hänger ihop med att det blir ett tomrum efter den som har slutat sitt liv på jorden. Ensamheten man drabbas av efter ett långt liv tillsammans är svår att ta in. Men det lugnar sig och sen kommer minnena vid årets olika dagar och man får ta vara på dem som skimrande ädelstenar

Kvällen innan satt vi tre syskon och nåra till och pratade om allt mellan himmel och jord. Det var som om hon som inte fanns med där ändå förde oss närmare varandra. Dyrbara minuter för oss alla.
Tänker på livsresan som aldrig verkar gå i dom spår vi tänkt oss men ändå måste resa. Visst borde vi vara mer varsamma både med hur vi lever och med dem som är våra livskamrater eller bara tillfälliga möten. Man kan ju inte stå där vid kistan och ta itu med det man borde gjort medan man var kvar i vardagen.

Den gamla bönens ord: Såsom i himmelen så ock på jorden. Förlåt oss våra skulder såsom ock vi förlåta dem oss skyldiga äro. En resa är alltid både vägen och målet. Jag knäpper mina händer och ber att tomrummet min bror känner ska bli fyllt av frid och ljus.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s