Nåra punkter bara …….

Vissa dagar är tvärdrag över mitt skrivbord en smärre katastrof andra dagar inte så farligt. I dag ä det en mittimellandag om nu det ordet finns. Jag ska helt enkelt ta tag i nåra punkter och bilder med nåra korta funderingar. Den bild som dyker upp på skärmen är den här

Äntligen – det var väl så han sa Gert Fylking när man tillkännagav vem som fick årets nobelpris i litteratur.
Vi förväntade oss den repliken i flera år. Kanske hade den passat oss just nu efter 131 dagars väntan. Omöjligt verkade det och så röstade man bort den ena och den andra. Blocköverskridande var lösenordet som skulle till men det får vi fortfarande vänta på. Det är ju samma gamla konstellation men med två stödpartier till. Både stöd och opposition ska man vara – hur nu det skall gå till. Annars verkar det mest vara hur man skall stänga ut SD som är huvudordet. Får se hur det går och vad det blir för ministrar och hur V agerar. Nog med politikpunkten för denna gång

Nästa punkt på min lista är Migrationsverket och deras frågor till asylsökande. Ett antal människor med teologisk utbildning har försökt svara – biskopar och andra har inte klarat sig med frågorna och skulle ju bara inte bli insläppta i landet. Migrationsverket räknar med kunskap om kristen tro som det avgörande inte relation och tro. 18.000 personer från allmänheten har testat frågorna och cirka hälften har inte klarat dem. Kyrkors intyg om de sökande tro verkar bara hamna i papperskorgen.

Den mest förföljda gruppen i vår värld är de som har en kristen tro. Inte bara i Nord-Korea, Indien, Kina, Afghanistan, Pakistan och många fler runtom i världen. För att inte tala om den här gruppen.

Det kan vara livsfarligt att gå ut med den mössan på sig också i Sverige. Antisemitismen
ökar och blir rå och hänsynslös igen.

Nåra lappar mindre har det blivit på mitt röriga bord, men det lär bli fler igen om man ska försöka hänga med i svängarna och det som rör sig runt omkring oss. Kommentarerna i debatten blir så otrevliga och man gömmer sig bakom IT:s anonymitet och kan säga precis vad som helst. Det finns två ord som jag försöker ta till mig och det är HANTERAS VARSAMT innehållet kan vara skört och kan brytas sönder eller krossas. Värt att följa i många sammanhang.

Önskar dig en bra vecka med lugna möten och vettiga samtal.
Du får en av mina gamla bilder att vila i till sist. Skvaltkvarnen som med vattnets hjälp malde säd till mjöl. Man hade inte bråttom då – det fanns helt enkelt inte nåt allt -genast på den tiden.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s