Ta det med en klackspark !

Ett av många talesätt som vi har. Såg det i en tidning nyss och då vaknade ett gammalt minne upp. Tänker berätta om det.
Under ett avbrott i mina teologiska studier i Göteborg för mycket länge sen hände sig att jag jobbade på Gotland ett år innan det blev dags för ”lumpen” och sen ett återvändande till studierna.
På Gotland jobbade jag i Alskog på Guffride gård där Uno Nilsson hade handelsträdgård med flera växthus och dessutom lantbruk kossor och grisar. Mycket man fick lära sig där. Uno var dessutom buktalare med en docka på armen och åkte lite i folkparkerna på ön. Nåra gånger fick jag vara med i rollen av den där ”frivilliga” från publiken som skulle komma upp på scen och föra dialog med dockan.
Vid ett tillfälle agerade vi just innan en av svensk fotbolls stora – Nacka Skoglund – äntrade scenen. Han kom i blazer och vit skjorta – inte fotbollsklädd. Hans uppträdande var att göra klacksparkar på scenen.

Man var ju mest van att se honom så här som på bilden från Wikipedia.

Men nu skulle han göra klacksparkar – kommer inte ihåg om det var med en tvåkrona eller femkrona till tonerna av Nåra andra lirare och lilla jag har satt upp en skiffelgrupp i vårat…vi hänger me och så vidare och så sparkade han upp slanten högt i luften och den landade alltid i bröstfickan på hans blazer. Applåder till max för varje spark.

Ta det med en klackspark är väl tänkt att man ska ta det lite lätt, sparka det ifrån sig. Men klackspark typ den som Nacka gjorde sparkar ju inte bort slanten utan den landar i fickan i stället

Kanske är det så att när vi försöker bara sparka BORT DET SVÅRA så landar det ganska snart hos oss igen.
Tänkte vara lite pastor just nu och citera det bibelord som säger Kasta alla era bekymmer på Herren och vi gör det men det kan kännas som om det var gummiband i bekymren och de kommer tillbaka. Det är svårt. Vi har en låda hemma där vi läger böneämnen konkret och så får dom ligga där. Det händer när vi tar upp lapparna vi lagt i den efter en tid att vi upptäcker att det hänt saker med nåra av lapparna, gummibandet har brustit.

Klackspark i all ära men det finns möjlighet att i bön komma vidare. Se jag gör allting nytt står det också i den gamla boken,

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s