Nu ska det handlas- ända in i kaklet !!

Du vet precis hur det är – nu ska det köpas julklappar av alla sorter. Presenter utöver det vanliga eftersom det är jul.
Grunnar lite på just presenter. Vackert inslagna paket och fint innehåll. Säkert finns det i ditt minne ett speciellt paket. När du öppnade det så visste du från vem det kom. Den här givaren visste precis vad du ville ha. Det var inte ett köp så där bara av farten utan det var utvalt för just dig. Den där CD:n du ville ha, eller boken som du bara måste läsa. De där fotona som du kommer ihåg från er resa och som nu var klistrade i ett litet album med texter du älskade. Personen som gav dig gåvan hade planerat just den delen. Förberett, sparat och letat så att du skulle förstå att det var en gåva just till dig och du kände det starkt längst inne i ditt innersta.

Julklapparna blir så lätt just bara ”klappar” så där för den goda sakens skull och blir dom många så är det lätt att glömma tanken bakom.

Har du fått en sån gåva som jag skriver om så minns du den väl. Jag tänker mig julen som en jättegåva till dig och mig. Den är inte inslagen i fint papper och med en massa dekorationer och bling-bling och glitter. Men den lyser som en stjärna i all världens mörker och natt. Den bryr sig om dig i din ensamma jul. Den ger oss alla ett julbord dukat – inte med sill och skinka och allt det andra utan med ett ”livsmedel” för det vardagliga livet som ger hopp om stjärnljus också i de allra svåraste dagarna och nätterna. Jag menar givetvis den gåva som vi ofta beskriver så här till julen.

Barnet i stallet med Maria och Josef, barnet som det inte fanns plats för i nåt värdshus eller annat ”härbärge” som det heter i den gamla berättelsen hos evangelisten Lukas i det andra kapitlet. tag gärna fram din bibel och läs.
Änglarna sjunger och säger I dag har en Frälsare blivit född…

Du får en perfekt personlig gåva också den här julen. Inte som ett paket under granen utan som en guide för ditt liv och din vardag. Barnet växte upp och blev det som den kristna tron talar om nr vi säger: Jag tror ock på Jesus Kristus…. som gick våra jordiska vägar, gjorde under och befriade människor från synd och skuld. Han går våra vägar och gator också nu och ger oss mod och hopp att leva. Guds frid mitt i all vår överdekorerade röra och allt konstgjort glitter som vi bland visar upp via nätet – så andra kan se hur just vi har det. Eller….?

Jag önskar dig en skön och stilla jul, med en närvarande Kristus som är Vägen, Sanningen och Livet.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s