Bakverk från Ånhammars slott !

Mamma var ju engagerad i hotell och restaurang i sitt jobb, men gjorde en hel del i mat också. Hon har  också inspirerat vår  son  för just mat.

Hon  lämnade bland annat den här  receptboken efter  sig – fylld  med egna anteckningar och understrykningar,

Bläddrar i den ibland och ser mammas handstil på de ställen det fanns plats att skriva. Har väl inte  så mycket erfarenhet av slott och herresäten. Miljön där paret von Stockenström sitter är inte precis  min. Uppslaget som inleder Ånhammars recept ser ut så här.

Här kan du hitta receptet på deras gifflar. Har bakat dem flera gånger och de har gillats av många. Ett av barnbarnen vi har var  ute  och handlade vid ett tillfälle  och hittade en påse med gifflar – kommer inte ihåg  om det var mamma eller pappa som var med då. Väl hemkommen smakade hon på en av gifflarna och sa: Det här var ju inte så gott som farfars  gifflar.  Får väl ta åt mig berömmet och vara  glad för  det. Men receptet från slottet funkar också i ett alldeles vanligt kök. Bakade i dag enligt samma recept och det blev så här.

Så jag får väl tacka von Stockenströms för receptet även om jag  inte kan servera gifflarna i den pampiga miljön som Ånhammars slott gav utan i en enkel miljö i det parhus där vi bor. Och en tanke på mamma och hennes receptbok och fler möjligheter att smaka på. Så här såg gifflarna ut i receptboken.

Inte så tokigt resultat i förhållande till förebilden om jag får säga  det själv. Ha en god fortsättning på sommar-oktober.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s