Plockat i nyhetsflödet !

Har suttit och läst lite  i det flöde av nyheter som dyker upp på skärmen när man kopplar upp sig på den. Det handlar lite grann om pengar men också om andra  värderingar.  Tre bilder får  du direkt från skärmen i  dag. Två av dem väcker min- jag höll på att säga ilska – eller sorg, den tredje bilden ät med bara som en jämförelse utan att  lägga nån värdering i den.

Den första bilden får  du här.

Det är egentligen rätt ruffigt med hela spelet om pensionerna. Talet om dom som var med  och byggde landet och som nu är en jättestor grupp i landet. En grupp som ju för  många tycks bara vara en tärande grupp som inte har så mycket att bidra med till samhället.  En grupp som klarar sig hyfsat bra  men kräver vård  och omsorg. Men i den gruppen finns 312.000 personer som riskerar att bli  fattigpensionärer. Dom som inte hade en villa att sälja och flytta  till mindre boende, dom som jobbat deltid största delen av sitt liv och därmed missat pensionspengar  och många  andra  skäl  som placerat  dom i den här gruppen.  Jag hör till dom lågavlönade med mitt pastorsjobb och det märks  givetvis  nu.  Hur var det nu med regeringen Göran Persons ”lån”  av pengar från  pensionsfonderna? Pengar som aldrig mera synts till och konsekvenserna av det. Det kanske blir ett pensionärsparti till snart !

Och så kommer nästa bild  i flödet

Tänker inte ens försöka kommentera  den. Du får  själv reagera som du vill.

Hur ser våra politiker på detta ?  Dom som sitter och bestämmer där  borta i  Stockholm? Dom behöver ju för sin egen del inte bekymra sig om varken  lön eller pension. Jag gnäller inte på dom – jag har bara med detta som en bild på avståndet mellan grupper  i pengar.

Hur mycket kan dom göra  och gör  för dom 312.000 i den första gruppen? Kanske måste den stora ”pensionsåldersgruppen” långt ord, tas på större  allvar !

Jag bläddrar vidare i flödet och kommer till  Nobels fredspris och blir verkligen glad. Det blev inte Kim och Donald  eller nån annan konstig konstellation.

Det blev Denis  Mukwege   och  Nadja Murad. En kirurg som ägnar hela  sin verksamhet åt återställa kvinnors liv  och värde.  Kvinnor som trasats sönder av sexuellt våld  i  krigets  Kongo.  Och den andra en kvinna som upplevt allt detta som IS-fånge och som nu reser runt  och  ger liv och hopp till dem som drabbats på samma sätt som hon.   Värdiga pristagare båda  två !

Stoppar min bläddring här just nu. Jag lär  hitta  både sånt som är bra  och sånt som är dåligt  de kommande sidorna

 

Extra rutan

ger dig ett bibelord om du vill- Matteus evangelium  kapitel 7  vers  12..

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s