Ingen predikan i morron !

Efter en ganska lång period med vakanstjänst som pastor sitter jag nu en lördag  utan den där  känslan – med darrande nerver – vad skall   jag nu säga  i morron i kyrkan. Det är en lite märklig känsla att jag kan gå till en kyrka  utan att behöva sitta  på första bänk och känna  ansvar för  det som skall  hända i  denna gudstjänst. Men okay jag  var tillsammans med min Ingrid i vår första tjänst i Borgå metodistkyrka  1962. Det känns som om det var  väldigt länge sen och det är det ju.  Gick i pension för  14 år sen och har haft deltidsjobb och vakansjobb  och rest ganska mycket och predikat i olika kyrkor  och samfund.

Nu är det pension på riktigt. Har två predikotillfällen inbokade denna  höst. Lite  märkligt är det att försöka slappna av och släppa taget.  Som pastor blir man ju aldrig pensionär det vet jag. Men nu får  det bli  långt mellan gångerna i predikstolen. Kanske det blir en och annan minipredikan här  på bloggen ibland – får väl se hur det går.

Känner att det är ganska skönt att ha rätt att vara  trött och det är en vila bara i det.

Trött förresten – jag har inte  bloggat på en vecka nu  och det beror delvis på att valet har tagit upp så mycket  uppmärksamhet. Men nu är jag riktigt trött på att läsa  om alla tänkbara regeringsbildningar med  märkta klossar eller  legobitar.  Alla självutnämnda experter och deras alternativ. Kompasser där du kan lägga ihop din egen regering som du tror att det kan eller borde bli. Man hinner ju knappt andas om man ser nyheterna på nätet  eller i ridningar och löpsedlar, program av alla de slag. Alla verkar  ha låsta positioner på sina håll – blocköverskridande om jag får bestämma, mandatfördelningar och ……… puh vad trött jag blir. Tänker ta en paus tills  dom som är valda med talmannen i spetsen får komma med förslag till lösningar. Det är nog enda sättet att överleva just nu. Fyra chanser kan det bli  och lyckas ingen av dem blir det nyval – vad var det hon sa Astrid . Hujedamig är nog en bra beskrivning.

Nu  hoppas jag att du  har en fin höst och önskar dig sköna  och välsignade dagar!

Så kommer jag att leva vidare med nya blogginlägg åtminstone en gång i veckan med nya teman efter vad som händer i min tillvaro  och mina tankar.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s