Sätt dig ner och bara glo en stund !

Det här var en recension av en bok som fastnade i min hylla och min tankevärld för  nån vecka sen.  Har ännu inte läst boken, den heter ”Odla ditt lagomliv” men jag ser fram emot att göra  det.

Det verkar ju ganska huvudlöst att satsa på att bli tråkigare och kunna njuta mer av livet. Vi ska ju alltid vara roliga  och i centrum i tillvaron. Försöka  överträffa oss själva  och vara först och bäst på allting. Hektisk tillvaro verkar vara normen. Överallt ska vi vara med och trenda till det hela.

Jag reagerade på en helsidesannons i  den kristna tidningen Dagen som gav uppmaningen – Bli först med nyheterna – det verkade så viktigt. Så kom den här recensionen i Svenskan och det kändes nästan befriande.  Du måste inte vara först. Du kan ta en paus från telefonen och  det allmänna  flödet. Livet behöver  inte bli ljummet eller halvdant för  det.

Med boken vill Bella  Linde  göra upp med digital stress,, tillgänglighetskrav  och livsstilshets och den ångest det kan föra med sig. Vi behöver sluta med att försöka överträffa oss själva och  leva ett rimligt och vettigt liv.  Visst har hon rätt !

Och så får man lite handfasta råd för att leva  så.

Öva på att ha tråkigt. Sätt dig bara och glo ett  slag. Börja med fem minuter i taget. Sänk din ambitioner. Välj ut nåt område  där  du är  ambitiös.  Separera privatliv och arbetsliv. Återhämta  dig. Ha tid att sova  och egen ensamhet. Logga ut ordentligt ibland.  Följ inte alla signaler.

Det stämmer så väl med min tro och det den vill säga. Ha tid för  det enda nödvändiga din tro och de människor du har omkring dig, men pressa dig inte in i nåt stressmönster.

Slutet på recensionen ser  ut så här:

Tänk en stund. Sitt bara och glo ! Den som har tid att glo kan helt plötsligt upptäcka nåt man aldrig sett förut.  Maxa, toppa  och leverera kan nog bytas ut mot att vara närvarande och se  och ge !

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s