Politik och val !

Jag är inte alldeles okunnig när det gäller politik – intresserad  och lite nyfiken snarast. Har varit medlem i ett parti  och suttit i kommunfullmäktige en period. Följer valdebatten i det stora hela och blir bara trött  och besviken.

Så här: Partiet X bestämmer sig för  på vilket område  dom skall angripa partiet Ö.  Partiet z bestämmer sig för vilka  andra  som är  deras  motståndare  och hur man skall bekämpa  deras åsikter. Vad kan man hitta för negativa  saker hos  sin huvudmotståndare  att lyfta fram i eventuella  dueller.  Hur kan man tydligast  gnälla  och skälla  på alla andra partier och samtidigt inte nödvändigtvis behöva berätta vad man själv tänker och planerar. Riva ner allt som går att riva ner.

Så är det opinionssiffror som skall kommenteras och förklaras  och försvaras och jämföras.  Huvudfrågorna är väl kända  och då gäller det att gå in i dem med lysande debatt-teknik  som skall gå genom rutan och nå fram till  oss muande valboskap.

Frågor skall besvaras med minsta möjliga tydlighet så vi alla kan göra vår egen tolkning  av svaren. Och så en massa  annat snömos som dämpar eller inspirerar eller kanske bara får oss att transpirera i den mödosamma vandringen fram till valdagen.

Ja, ja  jag ser ju själv hur  deppigt det här  verkar, men det  är känslan åtminstone jag lever  med. Den blir inte bättre av att tänka på tiden efter valet och kommande regeringsbildning. Man pratar ju redan nu om kaos.

Valsedlar och partiprogram i brevlådan ger sina besked, ibland lite tydligare. Nåra  ryska troll har jag inte skymtat.

Men vi lever i ett fritt land  och har rätten att rösta och påverka. Då får man ju tänka själv värdera och ta ställning och så lägga sin röst var man än bor i landet, stad eller landsbygd, villaområde  eller no-go-zon.

Så nu lägger jag  nog av mitt gnäll. Tar och går  och förtidsröstar på måndag. Får mina valsedlar i kuvert och i lådan. Så är det gjort. Inget parti kan ge mig allt vad jag vill vara med om i vårt land  men något har för mig viktiga bitar och får min röst. Gå och rösta  du också det är  viktigt.

PS Får se hur det går med sommar och vintertid på EU-nivå, hoppas slippa ställa om klockorna.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s