OMSTART … ?

Så var det dags efter alla veckor av värme  och torka att ta fram maskinen och klippa  det som vuxit ganska mycket efter de senaste regndagarna. Maskinen har stått stilla  länge så jag  var lite tveksam hur det skulle gå. Under över alla under den gick igång på första rycket och sen var det bara att köra. Det mesta var väl bra men nåra fläckar fanns  det där inget gräs hade dykt upp.

När jag skriver det här  inlägget är  det faktiskt en massa omstart eller nystart omkring mig. Skolor och kyrkor drar igång nya terminer och många börjar  sin skolresa för första gång.

Skrev en lite inlaga i programbladet för den kyrka  där jag jobbat som vakanspastor men nu bara har en vecka kvar i tjänst. Jag satte rubrik för inlagan med orden: Klara färdiga  Pang !  Vet inte om det är  lämpligt i ett kyrkligt blad men tog risken. Det är ju en självklar fortsättning på klara, färdiga  med antingen gå eller et startskott.  Kanske är det dags för omstart eller nystart för dig också nu i höst och du känner dig osäker på om det går att komma igång med första rycket eller om det krävs flera  innan du kommer igång igen. Hinner jag och orkar jag med det jag ska ?  Har jag ”hela mig” med i tiden eller måste jag kanske sätta mig ner och vänta på min själ för att orka.. Vår livsstil är ju faktiskt ganska hetsig. Vi har ett hejdlöst tempo ibland och tar väldigt lite hänsyn till vad vi egentligen känner  inuti oss – vår inre  människa eller själen.  Går det inte  så är det bara att rycka i startsnöret en gång till, eller två och så funkar det igen.

Det går ann med en gräsklippare men inte med en människa.  Själen måste få vara   med.. Det är en bit av livets mening att vi ska lyssna till vår inre  människa – vårt sanna jag. Om vi inte gör  det blir livet själlöst. Det blir  som en ”gräsklippares jobb” som bara har att avverka rad efter rad så det blir snyggt  och prydligt.

Livsstilens GPS just nu  verkar bara var effektivitet. Vi har glömt bort  det viktiga ordet LÅNGSAMHET ! Ordet som skapar tid för kontakt med varandra och varandras verklighet och som i sin tur skapar kärlek och gemenskap. Vi drivs inte med motorer och bensin  och olja – vi drivs av behovet av att bli sedda, hörda  och älskade i våra liv och vår vardag.

Står du inför en nystart eller omstart så var  inte rädd. Du behöver inte klara det med första rycket. Ta den tid  du behöver, vila emellan alla försök.  Tid ger dig möjlighet att tänka efter  och varsamt ta tag i det nya.

Min tro  hjälper mig med orden från den som är  evig och över all tid. Se jag är med dig alla dagar intill tidens  slut.

Du är  inte en motor med startsnöre – du är en människa som lever här  och nu !

 

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s