Väder och klimatförändringar !

Det blir  ingen bild  denna gång bara bokstäver. Det första ordet är KLIMAT.  Det är väl  ingen tvekan om att något är på gång i vår  värld. Kaosartat väder. Rekord slås på löpande band med värme och regn och vindar  och tromber, översvämningar och allt  annat omkring oss. Smältande isar i både norr och söder.  Dataprognoser som överträffas av verkligheten. Det är  både kalla  och varma fakta. Punkt slut.

Vad gör  vi som enskilda och som land. Källsortering  och varsamhet. Konsumtionsmönster som måste förändras. Sunt förnuft återupplivas så att vi klarar vårt dagliga liv på ett vettigt sätt

Snart är  det val och partierna måste överträffa varandra i metoder  och löften. Som till exempel MP förslaget om parkeringsskatt om man åker  och storhandlar med bil till köpcenter av olika slag, alternativt kan man ha  låda på trehjuling och trampa  på. Trafiken på vägar  och i tunnlar  och järnvägar med ökade hastigheter  ökas.  Tja du vet allt som det pratas om överallt just nu. Sverige ska vara först och bäst i allting och samvete för resten av världen.

FOSSILFRITT ska det bli om ett antal år. Allt ska gå med el och allt bensindrivet ska skrotas och tidsfristen är ganska  kort, eller hur? Sen ska du ha köpt en Tesla så du kan dra iväg med gott samvete, priset ? gäller  det då att ha pengar till.

Börjar känna mig som ett fossil ibland. Det finns inte plats för mig/oss och tusentals fler i vårt samhälle i dag. Vi är  tärande och borde kanske inte finnas – bara besvär och i vägen.

Födda i slutet av 30-talet, med olika  problem rent  kroppsligt. Bor inte  centralt. Kan inte använda kollektivtrafiken varken för inköp eller  hälsovård. Beroende av rollator – men inte tillräckligt för att få parkera på handikapp-P.  En bil  med tvåsiffrig ålder. Har inga tillgångar för att köpa  en el-bil. Pension från låglöne yrke och sjukpenning ger inga såna möjligheter.  Men  lyckligtvis  fortfarande vitala och sociala men ändå snart fossila.

Det torde finnas ganska många par som passar in i min beskrivning och  ser en oro i den snabba utvecklingen som vi lever i nu. Livet kräver också datakunskap. E-legitimation, eller Bank ID.  Iphones  och Smartphones och displayer överallt. Snart kan man kanske inte ens handla med kontanter.  Vad tar vi fossiler oss till ?

Det är  nog så att tidtabellen är lite för snabb för oss som inte är uppvuxna med all den ”fantastiska kunskap” som alla yngre har.  Men vi kanske har andra tillgångar i vår livserfarenhet och i ett närmare samvete för  dem som lever nära oss och som behöver en lite rynkig hand att hålla  i ibland.

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s