Normal sommar – äntligen !

Äntligen regn. Det torra altangolvet  blänker av vatten och luften är helt annorlunda. Man borde kanske gå ut  och bara sträcka   upp armarna i luften och låta sig själv bli hur regnvåt som helst. Vi får  se hur det blir. I kväll  ska vi  på yngsta barnbarnets 16-årskalas.Gläder oss det också – fast man börjar kanske  fundera på hur gammal man har hunnit bli!  Men så är det bara – åren går.

Bloggen har  fått vila en vecka  drygt men jag kommer igen lite oftare hoppas jag. Värmen har varit  jobbig för oss äldre, så man knappt orkat  tänka – än mindre formulera  nåt i skriven form. Men nu är det dags igen. På söndag skall jag predika i Gullbrannakyrkan och när  augusti är slut så är  också min vakanstjänst där slut. Tacksam och glad över att jag klarat en period som vakanspastor och nu blir det bara sporadiska predikobesök.  Pastorsjobbet pensioneras man ju aldrig ifrån, men det där konkreta och lokala församlingsansvaret lämnar jag nu.  Vännerna här  omkring finns ju kvar och vi har nu bott i lilla  Gullbranna i tretton år. En lång period i ett pastorsliv – där  flyttbussen gått alltför många  gånger.

Nu får  vi ge varandra all tid  vi har och det är skönt. Son och barnbarn finns  ju i närheten och en generation till är på gång.  Att vara dom äldsta i familjen, som Ingrid  och jag nu är känns  lite  märkligt ibland men det verkligheten som den är.

På hemmaplan med uteplats  och lite trädgård till finns  det mycket att njuta  av. Till dom närmsta dagarna  projekt hör att ta vara på de här dyrbarheterna.

Vi planterade  nåra plantor  när  vi flyttade hit och vi har njutit av bären alla år. Nu mognar de för fullt  och dom första saftiga  bären har v plockat och ätit . Sen blir det nåra  lådor  i frysen.  Äpplen verkar det  också bli mycket i det träd vi planterade när vi kom hit –  Ingrid  Mari förståss.

Tja  det blev lite personlig dagbok denna gång.  Tack för att du är med och  läser  och följer mina funderingar och skriverier. Har haft över 17.000 besök på den  tid jag hållit på och skrivit. Öskar dig en fortsatt skön och välsignad sommar med nåra bär till.

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s