Tid för olika saker i livet !

Tja – nu är  ju fotbolls-VM  över för Sveriges  del så då kanske man kan titta på andra  skärmar  än stor-bilds  i olika sammanhang.  Men visst har  det svenska laget gjort en fantastisk insats värd allt beröm man kan ge.

Men vad jag har funderat lite på under tiden Sverige var med i leken -hur  vi använder  vår  tid till vardags.  Hur mycket tid  som går åt till olika aktiviteter som vi bestämmer oss för att göra  och vad som avgör vad det blir som är viktigt för oss. Hur mycket tid  tog  Sveriges  matcher för oss  – i Tv tittande, kommentarsläsning med mera ?

Läste nåra kommentarer om livet från en favoritförfattare.

”När livet är över kommer du att ha väntat vid trafikljus i sex  månader, öppnat skräppost i åtta månader, letat efter saker  i ett och ett halvt år ( dubblerat i mitt fall) och stått i diverse köer  i minst fem år.”

Visst tål det att funderas på ett tag plus allt det andra som finns  om man börjar räkna  ihop saker i livet. Jobba, äta, sova, umgås, slappa eller slita  eller vad det nu kan vara.

Det fattades en viktig bit för min egen del och det är att skriva och läsa, kanske en snart bortglömd väg till kommunikation. Nu skall allt vara på en display i telefon eller på dator – allt annat är snart inte verklighet.  Jag lägger nog rätt många timmar på läsning – det märks  inte minst i att våra bokhyllor blir  så fulla att man inte vet var man skall klämma in nästa bok. Det här är den senaste. Jag tror att det är en vettig investering i tid att läsa den  som handlar om de eviga  frågorna om livet och Gud.

Det finns  så många åsikter i den här  frågan. Så många  bilder av vem eller hurudan  Gud egentligen är. Alltifrån den skäggiga gamla gubben till den kusligt straffande övermakten till den bild  som är den jag själv tror på och som har helt andra egenskaper och bara vill vara kärleken, sanningen och vägen genom det ibland ganska krångliga  livet.

Det här  är baksidan av omslaget till boken.

Jag lovar – du kommer att vara förundrad och nyfiken på  mer om du läser boken. Så många  ibland helt snurriga  bilder som förklarar frågor  om tro och liv.  Du upptäcker säkert att det kan vara bra att ta tag i dom här  frågorna och upptäcka  Gud  och livets mening på ett lite  annorlunda  sätt. Det tar  nåra timmar att läsa boken men det kan vara värt  den tiden – som en upptäcktsresa mitt i din vardag.

Önskar dig allt gott på vägen – Mitt i sommarvärmen kan det bli en svalkande dusch i din läsning.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s