Politik kan vara så mycket -eller hur ?

Den här  typen av bilder kommer vi att få se mer och mer av. Kommentarer  och förklaringar till varför  det ser ut si eller så levereras av respektive ledare eller sekreterare.  Man arbetar intensivt med frågorna  och det är så och så många veckor kvar till valet och det är ju först då de riktiga siffrorna kommer. Under tiden hinner vi bli ganska trötta på det hela och just nu kanske vi bävar lite grann för  det kaos det kommer att bli när valet är inne. Vilka partier   finns med  i bilden och vilket är  störst det är högst osäkert  i dag. Håller dom gamla  riktlinjerna  vänster  höger eller hur blir det?

Tyckarna  har högsäsong just nu och kristallkulorna rullas  och glittrar i försommarvärmen. Fraserna  känns igen. Svenska Akademisåpa eller politisk röra  börjar bli samma kvalitet. Vilket parti eller vem skall man rösta på – det är  den gåta  som man  har nånstans i huvet  och försöker dämpa lite  så länge  det går.

Så blir det partiledardebatter lite överallt och det vanliga käbblet mot varandra pågår och alla försöker vara störst, bäst och vackrast. Journalisterna kommer med sina bedömningar och  talar om för oss vem som hade bäst genomslag  i rutan.  Nutidsfrågor och framtidsfrågor – hur man nu skall kunna tackla eller beskriva framtiden på femton minuter.

Minns du nånting av det som sagts hitintills ?  Är det nåt  vallöfte eller heter det valfläsk som du tar på allvar ? Är det nåt som har fastnat i ditt medvetande av allt det som det pratats och lovats ?  Bara undrar ! Tycker nog själv att det mesta gått in genom ena örat och ut genom det andra utan att ha lämnat nåra större intryck – ingen röstsedel har dykt upp som det enda alternativet.

Men det  finns ett par meningar som jag har  kvar och som fastnat på riktigt. Dom är kanske inte PK  men dom lever. Dom dök upp i ett tal till nationen och lyder så här.

NÄR MISSTRO BREDER UT SIG BEHÖVER VI SKAPA TILLIT. NÄR FRÄMLINGSFIENTLIGHETEN BÖRJAR SLÅ ROT BEHÖVER MEDMÄNSKLIGHETEN VÄXA.

Kloka ord  som borde tillämpas på många sätt och lite överallt. Då kanske  det finns lite hopp mitt i kaoset.

Ha en fortsatt skön sommar med mycket medmänsklig värme i både sol och skugga.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s