Skräphög som ska köras bort !

Det här  är nog ingen bild att skryta med typ,  se hur  fint vi har det. Senaste nytt på inrednings  och trendfronten eller nåt i den vägen… det är helt enkelt bara skräp och om jag skall försöka mig på att klara av vad det är för skräp så är det ganska  enkelt  – det är förra  säsongens vackra grenar  gräs och ogräs – inte all mycket värt och just nu ligger  det bara där och väntar på att transporteras bort  till tippen och vi har berett plats för det som den nya våren och sommaren kommer att ge.

Varför  skickar jag nu ut en sån skräpbild i ett blogginlägg ? Ingen är  väl intresserad av den och det är  säkert sant,, men man kan ju fundera lite  mer på det skräp vi samlar på oss i livet- Livet har ju sina årstider och en rytm i dagar och veckor, månader  och år. Vi samlar på oss erfarenheter i alla våra  livssituationer. En del sparar vi som dyrbara minnen, en del bar passerar oss och vi tänker inte mer på det.

Det finns också en del saker  som borde  vara skräphögar  som väntar på att transporteras bort  och glömmas.  Det är bra och som det skall vara.  Men så finns det en hel del som vi borde  kunna kratta ihop  och släppa men som vi inte klarar av att  släppa och en del  som vi nogsamt krattat undan – trodde vi –  men som ligger där  och gör  sig påminta  i olika livssituationer, sånt som dyker  upp och gör  ont varje  gång. Smärtsamma minnen,  känslor av att vi misslyckades den eller  den gången, oförrätter eller orättvisor, skuldkänslor eller pinsamheter av olika  slag. Skräp  som vi borde kratta ihop och se till att de transporteras  bort.

Jag tänker inte göra ett dumt försök att analysera  skräphögen på bilden. det skulle vara ganska meningslöst. Du kanske inte heller ska analysera skräphögarna i ditt liv, då fastnar du lätt i allt som du tycker är  fel emot dig  och andra. Jag säger bara Släpp taget om allt skräpet !  Om det var så enkelt säger du kanske då. Jag medger att det inte  är  det enklaste att kratta ihop allt eländet  och få bort det. Men jag påstår att det finns vägar att klara av det hela på.

Lite  tips: En av krattorna heter  förlåtelse. Jag träffade en gång en gammal man som var så  deprimerad över en tvist han haft med en granne som nu var död. Hela hans liv var styrt av denna ”skräphög” Jag föreslog att vi skulle be tillsammans om förlåtelse  över detta  och att han skulle förlåta sin granne med enkla ord,  rakt ut i luften. Det blev tyst en stund  men så gick han fram till sin dammiga fiol som länge hängt på väggen. Dammade av den  och stämde  den, utan ett ord och så la han den under hakan  och la stråken över strängarna  och började spela  en gammal psalm om livet krafter. Han spelade  och tårarna rann och musiken om en ny dag efter en lång mörk natt bröt igenom

Skräphögen var borta och ljuset från en ny vår  och sommar bröt in !

Det finns fler krattor att använda, det här var bara ett exempel. Låt inte allt det gamla ligga  och skräpa.  Min tro säger  det som Jesus  bevisade en gång  när han gick våra  gator och vägar och gav hopp om ett annat sätt att leva.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s