Tid att sitta vid datorn ?

Inte har man tid att sitta  och titta på en skärm  när solen lyser och värmer och man ser fram emot att det igen en gång kommer att se ut så här och det ganska snart. Det är fantastiskt detta med vår  och sol och värme. Naturen vaknar till liv igen och det kommer snabbt med grönska  och  blad och blommor Bilden här ovan är  från Lagan i Laholm och jag tog den för ett par år sen på en liten promenad längs med  Lagans  strand.

Ser just nu att den första laxen för i år är fångad just där ( över 9 kilo och 97 cm lång) Här  brukar fiskegubbarna stå med sina spön och kasta  och veva in,  ibland så många  att man tror att revarna skall trassla ihop sig i kastet.

Tänk att det som såg så torrt och risigt ut helt plötsligt visar sig innehålla  liv och grönska, knopparna sväller  så man nästan ser  det  framför  sig och skillnaden från den ena dagen till den andra blir väldigt tydlig.

Jag är  ingen vintermänniska och ännu mindre  denna vinter som mest har regnat bort. Ja  dom senaste veckorna har det varit ett antal ”vintrar” när  det gäller snö, men det har inte gjort vintern bättre. Men nu är det vår och sol. Fullt möjligt att våren blir kort eller bara rinner förbi och så är det helt plötsligt sommar.

På nåt sätt känns  det som att jag också tinar upp och känner att det finns möjligheter i den ”banala”  vardagen. Det finns en oemotståndlig växtkraft i dagarna just nu. Hoppas på och ser fram emot den livsbild där stenarna eller ”problemen” om du så vill sköljs över av evighetens starka  vågsvall, så starkt att det slipar bort knölar och ojämnheter som jag kanske oroar mig för blir enklare  att möta. Evighetens ”vågsvall” är starkare än alla problemstenar som jag ser framför  mig. Jag får snart se bilden  här  under igen vid  vår närmaste  strand  i  Laxvik bara ett par kilometer bort.

Njut av solen och värmen. Se sommaren framför  dig. Den finns  där och du kan tro på en annorlunda  värld  – trots allt !

Det handlar inte bara om naturens ordning.  Det finns en Gud  och en himmel. En Gud  som i Jesus har sett  och vandrat genom våra  ”mänskliga årstider” och känner oss och vill oss bara gott !

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s