BRÖLLOPSVECKOR HAR DET VARIT !

Så här såg det ut för oss året 1962, det är ganska länge  sen nu.

Då var  det  vårt  bröllop som firades på två håll, dels  i  Ingrids hemstad Åmål och så en efterfest i min hemstad Jakobstad.  Nu har vi firat  Smaragdbröllop förra året och det betyder att vi nu har varit gifta i 56 underbara år och fortfarande lever  vår  kärlek stark och  suverän. Det går inte att med ord beskriva hur skönt det är.

Men det är  inte vi och vårt bröllop  som präglat de två senaste veckorna. Det är  två andra fester som fyllt vår tillvaro med glädje. Du ser dem här.

Sonen Anders  gifte sig med sin Kristina i Eldsberga kyrka i en mycket personlig och annorlunda vigselceremoni och så en fest på Gullbrannagården – Anders arbetsplats  sedan många år.

Veckan efter var det  Ingrids bror  Gunnar som med sin Anna  firade Guldbröllop på Nolhaga slott i Alingsås, med släkt  och vänner i en härlig miljö   och med massor av minnen och förankringar i tiden som gått.

En liten glimt i bildform från sonens bröllop får  du här.

 

Visst är det fantastiskt detta  med att mötas  och förenas i kärlek i livet.  Våra senaste veckor har varit fyllda av detta både  i vår egen relation  och i det som de två andra högtiderna berättar om.

Kan bara inte låta bli att citera en av Bibelns vackra böcker  när  det gäller kärlek. Höga  visan eller som den egentligen borde heta SÅNGERNAS SÅNG.

Vintern är  förbi, regntiden är förliden och har gått sin kos. Blommorna skjuter upp ur marken. Våren är  här  och turturduvan låter höra sin röst.   Kärleken är  stark som döden, des glöd är  som eldens glöd. De största vatten  förmår ej utsläcka  kärleken. Strömmar kan inte dränka  den. Kärleken är störst.

Läs gärna hela texten i Höga visan – ni som är par  och förundras över kärlekens  vägar.

Bara ett par dar efter den senaste festen slår hibiskusen i vårt fönster ut i en fantastisk blomma, det blev son en symbol för  det vi upplevt  och upplever i våra liv just nu. En praktfull upplevelse i vårt vanliga  köksfönster.

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s