Prognoser och verklighet !

Hur väl stämmer alla prognoser med den verklighet vi har att leva i ? En bra  fråga skulle nog säkert många svara. Sen hänger det ju på vad det handlar om och vilken verklighet man försöker beskriva.

Nu kommer jag att skriva  nåra rader om väder och vind och det är ju alltid en bra öppning för fortsatt samtal och inte alls onödigt prat. I går  den 3 mars såg det ut så här när jag drog upp gardinen och tittade ut.

Vilken underbar ”vårdag”! Snö igen för en vinterperiod av längre eller kortare slag. Jag har en känsla av att snön har varit helt felprogrammerad denna  vinter och felet bara fortsätter  och fortsätter. Erkänner gärna  attdet är rätt skönt att  inte ha behövt skotta snö  på hela  denna  vinter, det har räckt med kvasten. Men bara dagarna innan det  senaste snöfallet var krokusarna  och snödropparna  i full blom och man bara väntade på våren. För denna dag var det lovat tvåsiffriga  värmegrader  och sol och dagen börjar med ösregn och två grader varmt. Nåja  snön har smält bort och bilen som såg ut så här  i går är framme igen utan att jag behövt anstränga mig.

Nu kommer solen fram när  klockan är halvtvå och graderna har stigit till femton varma   utanför  fönstret i mitt arbetsrum. Krokusen blommar vidare. Det kanske hjälper att klaga lite grann.

Visst är vi rätt snabba  på att klaga och gnälla  på allt som vi tycker är fel. Språket för vår klagan är ganska långt borta  från verkligheten ibland. På sociala medier är  det extra tydligt när man tror att man kan uttrycka  sig anonymt. Samhällsfrågor  blir alltför  ofta personangrepp och man kan skriva ur  sig lite vad som helst.  Generaliseringarna kommer i störtfloder. Politiska resonemang är ibland skräckexempel på hur man inte skall bete sig. Dom andra kan man kalla precis vad som helst och trycka ner och håna  utan nån gräns.  Kanske borde man presentera vad man själv har att komma med i stället. Det finns ett par partier – ett stort  och ett litet som är extra utsatta, vad jag kan se. Valåret har hållit på länge redan.

Solen skiner över  både  onda  och goda- det regnar över både  rättfärdiga  och orättfärdiga enligt de   gamla  talesätten. Kloka  ord.

Jag kan tycka  och tänka vad jag vill om SMHI:s  och andra prognoser men jag behöver ju inte skriva  vad jag tycker även om jag kan vara besviken.. Ett vänligt ord kan göra under – precis som solen just nu på mitt fönster. Okey jag ser också att fönstret  behöver tvättas, men det får bli en annan dag.

Det finns hopp för en ny sommar  precis som det var i fjol !

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s