Samla burkar och lådor !

Såg som  vanligt på Antikrundan i veckan. Någon kom med  ett stort plåtskrin med målat  mönster på. Funderade lite  på burksamlandet och då menar jag inte  det där  i papperskorgar efter pantade burkar utan förpackningar av olika  slag som de såg ut förr  innan plasten kom. Jag är  ingen burksamlare  men har råkat spara nåra lite  udda grejer.

Tobaksdosan har jag ingen relation till annat än att en del morbröder med familj jobbade på Strengbergs tobaksfabrik i Jakobstad – en av de större  i Europa  på sin tid., men den här asken är svensk.

Riddarna på Faberlådan är mera bekant. Den har följt mig länge, innehöll blyertspennor som jag var en flitig förbrukare av  och är fortfarande trots tangentbord.

Nästa bild kommer med ett par udda lådor.

Vet inte  vilket slag av marmeladbitar det fanns i den lådan från Norrköping. Har heller inte provat på de undergörande tabletterna – Hexynol sucretter. Standardiserad bakteriologisk styrka. För munhålans  slemhinnor. Högst tages 10 stycken om dagen. Astras tillverkning med alla licenser i ordning

Intressant information på förpackningarna  men innehållet vet jag inte så mycket om.

Kanske är  det så vi ser på varandra också. Kollar förpackningens form och färg. Trender i kläder, frisyr. skor  och väskor  eller portföljer, märke på smartphone och lurar och sen tycker vi att vi vet vad för slags människa vi mött.

Påminner mig historien om kyrkan som skulle  välkomna sin nya pastor. Man satt i mötet i kyrkan  och väntade men pastorn syntes inte till. Man såg att kyrkvärdarna hade bekymmer med att mota bort en trasigt klädd luffare  som absolut ville in i kyrkan. Han tog sig i alla fall förbi och kom upp på estraden och började där  ta av sig lumpen och det var den nya pastorn som gjort en något annorlunda entre. Så sa han Nu vet jag i vilken ände vi skall börja  jobba  i den här  kyrkan. Det blev ganska mycket tårar  och  bön i den gudstjänsten.

Förpackning och  innehåll stämmer inte alltid överens. Ibland motsvarar inte innehållet förpackningens ord. Ibland  bättre  och ibland  sämre. Kanske vi behöver ”glänta på locket” lite mer för att kunna mötas på rätt nivå.

Läckra förpackningar kan innehålla  en massa  skräp. Enkla och vanliga förpackningar kan   innehålla guld.

DET KAN FINNAS ALLA SORTER I DEN SAMLING MÄNNISKOR VI HAR OMKRING OSS –  MÖT VAR OCH EN MED VARSAMHET OCH OMSORG.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s