Det blev visst en paus mellan inläggen !

Upptäckte helt plötsligt att det var en vecka  sedan jag skrev ett blogginlägg. Men det har faktiskt handlat om tid som har varit ganska fulltecknad den senaste veckan. Tid  och det säger vi att den går så fort  så man knappt hinner med. Dessutom sägs det att den går fortare och fortare när man blir  äldre. Kan bara hålla  med.

Har läst en hel del under veckan   också och det gör att man mitt inne i den bok man har i famnen glömmer  både tid  och rum. Jag tycker nog att det är en liten familjebacill hos oss. Den här boken har varit aktuell för mig nu.

Lucado hör till mina favoriter och den här handlade faktiskt ganska mycket  om tid. Utgångspunkten är  Josua i Bibeln. Tre tidsepoker för  Israels folk – tiden  i Egypten -tiden i öknen  och tiden i  Kanans land.    Han använder mycket vardagliga och annorlunda bilder  för att beskriva dom olika perioderna. Framför allt  berättar han om att det kan vara så att din och min bästa tid  ännu inte har kommit men kan finnas strax bakom nästa krök  på livsvägen.

Någon sa :  Din bästa tid är nu ! Men det säger samtidigt att den enda tid  vi egentligen har är NU.

Kommer du ihåg den här  typen av tidur – analogt och med fjäder att dra upp.

Imponerande med flera  funktioner  i ett så gammalt ur.  Nu är  ju allt digitalt och mycket  mer invecklat och ändå enkelt. Jag ser  dom som tränar  och springer förbi vårt hus med den svarta dosan på armen. Avläser allt om dem just under träningspasset, från hastighet  och stegmängd till  puls  och kaloriförbrukning.  Viktiga  siffror  som bara dyker upp på den lilla  skärmen.

Märkligt nog så finns  det inga klockor eller räknare för ”invärtes” bruk. Vi får fortfarande lita på hur  vi känner oss  och hur  vi mår, om vi har sommartid  eller vintertid spelar ingen roll . Det är dagsläget som gäller. Arbetsmängden, stressnivån, friheten, tillbakablickarna (backspegeln) eller försöken att kika ini framtiden. Där har vi inga  mätare eller skärmar att ta till  annat än de krafter och den ork vi själva  kan prestera.

Tillbaka till boken jag läst. Israels  folk och  Josua som ÖB var inte mycket att  komma med till exempel inför  Jerikos stenmurar- omöjlig uppgift egentligen. Men han hade fått ett tilltal från Gud att han bara skulle ta och vandra runt murarna och stan med trumpetare och horn i sex dagar och på den sjunde skulle han gå in i stan – och murarna föll utan murbräckor, grävskopor, stridsvagnar eller  kanoner. Herren skall strida för  er och det skall gå vägen.

Kanske du har murar framför dig som verkar omöjliga. Du sliter med allt du har och det känns alldeles omöjligt. Din tid verkar inte vara NU  och du är  på väg att ge upp. Lägg ditt stressande tidur  åt  sidan,  koppla  bort skärmen där  du ser allting en lite stund. Lyft blicken och se att det finns någon ovanför  muren  som vill dig bara väl och kan ge dig  en  ny väg att gå på. Din tid kan vara nu, kanske den bästa tiden i ditt liv är precis framför  dig. Det finns en Gud som ser och som  vet  och som lyfter  och bär över eller igenom din mur – NU !

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s