En lite klurig bild…?

Kanske  du ser vad det är ?  Kan hjälpa dig med att avslöja att det är  en övergång från ett rum till ett annat -tröskel kallas  det  och i det här fallet är den ganska  låg. I gammal tid  när man levde  i timrade stugor  så var trösklarna  höga. Man var tvungen att kliva  över  dem. Dessutom fanns  det ofta en bjälke i taket  den så kallade tiggarbjälken som markerade hur långt in i huset landsvägens  luffare  och tiggare fick komma  för en stund av värme  och kanske lite mat. Numera har vi bara låga trösklar för  det mesta så alla kan vara med.

Just den här  tröskeln  i bilden är  på väg   in i den kyrka  där jag just nu jobbar som vakanspastor. Så här  ser det ut när  du går över tröskeln.

Vi pratar ofta om att det skall vara  låga trösklar in i våra  kyrkor så att alla kan vara med – inga hinder eller krav för att gå in i en kyrka och ta del av det som bjuds både  i stillhet  och verksamhet.  Det är  rätt och det är bra. Alla skall kunna  känna sig välkomna och det skall  inte vara nåt  vi och dom.

Men ibland   använder vi slagord  och meningar  som vi inte riktigt har tänkt ut vad  de  betyder. Ett sådant som jag ofta hittar på hemsidor och sociala inlägg av olika slag är  Kom som du är! Det är också ett bra ord  men fortsättningen på det är  det ofta ganska tyst om. Den  som säger  att  du kanske inte kommer att förbli som du är efter ett tag i gemenskapen i  en kyrka  och med Gud. Du kanske kommer att förändras i en riktning som du inte hade en aning om när  du gick över tröskeln.

Jag läser Max  Lucados andaktsbok  Alla dagar nära med tankar för varje dag. För ett par dar sen skrev han: Gud älskar dig precis  som du är, men Han vägrar att låta  dig förbli sådan. Han vill att du skall bli som Jesus.

Omöjligt  givetvis  men en riktning för  hela  livet. Filipper brevet kapitel 2 vers 5 säger: Var så till sinnes  som Kristus Jesus var….     Sinnelag är ett gammalt ord som man väl närmast kan förklara  som inriktning på hela  livet. Att låta  Jesu kärlek vara nära i allt det vi tänker. säger  och gör.

När jag gick längre in i kyrkan  så mötte mig den här bilden på väggen

I den omsorgen vill jag och Gullbrannakyrkan vara – utan trösklar men en väg till hopp och framtid  också för  dig som kan ha det jobbigt just nu  och tycker att du stått vid ”tiggarbjälken” alldeles  för  länge.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s