Nu byter vi årtal – om nån dag !

2017 är det inte mycket kvar av när jag skriver  dom här raderna. Fredag 29 är  det i dag så det är ganska nära. Årskrönikorna avlöser varandra med överblick på det viktigaste som hänt.  Kanske  vi inte alltid är överens om vad som är  det viktiga men vi får en titt i backspegeln i alla fall.  Sen öppnas nya  dörrar och nya tillfällen i det nya  året.

Tänkte på den textiltavla  jag gjorde  för mycket länge  sen. Den ser ut så här.

Motivet är ett antal dörrar som överlappar varandra på flera sätt. Tänkte mig dörrar med olika namn och en del låsta och andra olåsta.  en dörr kan heta bekymmer och oro, En annan kan heta skuld för  det som varit, en annan igen rädsla för  det som kan komma  att inträffa i framtiden. En annan dörr kan vara den självbild jag har – det jag tror att andra tror om mig. och som jag tolkar in bara på aningar.  En dörr kan kanske bara heta framtiden. Så finns det dörrar med  namn som bara du känner men som låser  dig i ditt liv och det du längtar efter att vara men kanske  inte orkar eller vågar

Men precis  som Jesus gick in till den sal där ett antal livrädda lärjungar hade samlats en gång för  länge  sen – rakt igenom stängda  och låsta dörrar så kan han göra  också i dag i din och min vardag.  Presentera  sig själv igen med  de väl kända  orden JAG  ÄR VÄGEN SANNINGEN OCH LIVET. Sanningen som kan frigöra oss från alla våra låsningar. Visa oss hur verkligheten egentligen ser  ut. Ta bort våra rädslor för alla troll och spöken som saboterar vår dag eller natt. Du vet dom där morgontimmarna kl 4 och framåt när  vi ligger  och bläddrar i papperslapparna vi har på nattduksbordet fyllda med allt det vi oroar oss för.  Han hjälper oss hitta vägen genom  allt, där  vi inte längre behöver gå ensamma. Vägen på stranden där fotspåren  plötsligt bara är EN rad av fötter därför att Han bar  oss när  vi inte orkade gå,  säkert har du sett den bilden på ett kort eller en liten tavla.

Vägen, sanningen och livet. Livet som  verkligen blir annorlunda i Hans sällskap. Livet där  du gång på gång kan få uppleva att ingenting mer är  som vanligt utan det har förändrats på ett  sällsamt sätt. Det är  inte  nån julklappsutdelning från himlen efter din tänkta önskelista men det är  konkreta svar på bön eller nödrop rakt ut i rymden.

På tal om julklapp så fick vi ett ganska stort och platt paket från vårt yngsta barnbarn. Vi öppnade varsamt  och hittade en tavla  som hon målat till oss. Så här  såg den ut.

En fin och stark  bild som sammanfattar det jag försökt skriva  just nu  Trygghet är  ordet vi längtar efter, ordet vi behöver inför  mötet med det nya år som snart är här.

Lägg ihop de två tavlorna som finns  i mitt inlägg just nu.  Det kan hjälpa dig att lämna  det gamla årets alla dagboksblad som du inte behöver och våga se fram emot nya datum med  en tro  på att det finns liv och möjligheter också i de just nu okända dagarna  Tänk på att du kommer att riva av bladen – en dag i taget – och du behöver inte vara ensam. Det finns en bär genom allt!

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s