Födelsedag har det varit igen !

Så har man då haft ytterligare  en födelsedag, en av siffrorna har bytts ut – en sjua har blivit en åtta. Otroligt egentligen  och man fylls med tacksamhet över livet och alla dagar man får tillsammans med hustru  och barn och barnbarn, vänner på olika  håll och från olika perioder i livet. Tack  alla ni för blommor, presenter, hälsningar per telefon  och på nätet. Det var ju  bara en vanlig dag inte nåt  ”jubileumstillfälle”

Nåra klipp i högen av glädje. Vi brukar säga  när  det gäller presenter Det blev visst en bok och så gjorde  det också denna gång från min Ingrid. Den här  boken med en mycket passande titel inför  den förundran man kan känna en dag som denna.

Visst är innehållet i boken av lite annat slag, men säkert intressant när man sätter sig i läsfåtöljen med pennan i  hand  och glasögonen putsade.

En annan present är en som vi får ta del av senare är  den här. Sonen  och  hans nära vän kom med  biljetter till Kulturskolans konsert  där nu yngsta barnbarnet är med och sjunger  i Nova Cantica. Den upplevelsen ser vi fram emot.

Och där  la jag med kortet från dottern i Karlstad som planerar att komma till oss i julhelgen. Henne har vi ”Skype-kontakt” med varje  vecka.  Mikael i Norrköping hörde av sig på  nätet.

Så fick vi ett kort från äldsta barnbarnet Johanna i Malmö. Det handlade om gummistövlar. När hon var liten  så dansade hon balett och vi pratade om det en gång och hon saknade sina balettskor då. Då skämtade farfar till det och föreslog att hon kanske kunde dansa  i gummistövlar  när  det regnade ute. Då var  ju farfar verkligen borta med vinden. Men det blev sån härlig nostalgi när  hon påminde om detta på sitt födelsedagskort till mig. Blev riktigt rörd av minnet och av den fina kontakten med henne och de andra barnbarnen. ”Gummistövelminnen ” kan vara dyrbara.

Tack  alla ni  – släkt  och vänner – som hört av er. Man blir så glad  och tacksam över vad livet ger och varje  år  och varje dag bär med sig.

Toppmöten i vardagen betyder så mycket. Vi skall  slösa med nära  möten med varandra  så ofta  vi kan. Nätet är bra  men det verkliga livet IRL  är  alltid  större !

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s