Dom färgstarka Amiralerna !

Stora är  dom inte i förhållande till allt blad- och lövverk omkring dem, men ändå ser man dem om man bara gör  ett ögonkast åt rätt håll. Fattar inte hur  det kommer sig att dom hittar hem till oss och vår  Buddeleja. Den växer ganska trångt mellan vår  vinranka och björnbär  och  äppleträd. Vi har inte sett till dom färgglada varelserna tidigare i sommar, men nu när  det blommar i rätt planta då kommer dom. På bilden kan du skymta ett par stycken  men ofta är  dom ganska många som fladdrar från klase till klase och blomma  till blomma. Fantastiskt vackert att se  och undra över – Hur kom dom på att den blomman fanns just här?  Vad består dragningskraften av  och hur  når  den fram ?

Jag vet, det finns  förklaringar till det hela. Fantastiskt är det i alla fall.

Det här med dragningskraft och reaktionen på den berör ju hela  livet  och på många områden. Våra intressen och hobbyn och talanger och  allt  – styr ju vad vi väljer  och hur  vi lever. En del av oss har specialintressen och andra har bredare spektrum, men det finns  alltid  nåt  som har en speciell dragningskraft på oss.  Nåt som vi bara inte kan låta att bry  oss om.

En del av oss blir samlare och får hyllor  och lådor  och garderober  och förråd  fyllda med en viss sorts prylar och jagar alltid  vidare för att hitta mer av samma sort. Tänk den antikintresserade som nosar igenom varenda loppmarknad som finns  i hopp om det stora  fyndet.

Inredning och prylar hemma kan säga ganska mycket om dig som person. Hemma hos oss är det gott om bokhyllor och ganska trångt i dem vi har – ändå så  köper  vi böcker igen och igen…

På ett djupare plan – i vår tankevärld vet vi också vad det är  som har dragningskraft hos oss. Det vi letar oss fram till i våra funderingar om livet  och livets mening. Vad  vi tycker är  värt att ta tag i  och behålla och vad vi kan skrota direkt när tanken av en eller annan anledning  dyker upp.

För  mig både  i yrkesliv  och privat är det frågan om Tro och Gud som är  viktig. Intresserad av allt som har med tro  och liv att göra. Jag har  ett litet krucifix vid mitt arbetsbord  – symbolen  för min  tro. Det ser ut så här.

Det här hade mamma i sin handväska. Hon jobbade sena  nätter på hotellet i stan och ibland när  hon tog sig  hem sent på natten och det kändes  osäkert  och otryggt så tog hon fram det och höll det i handen  på hemvägen och kände en trygghet i  den enkla  handlingen. Dragningskraften som i praktiken förenade himmel och jord fanns där och hon  hittade rätt  på osäker  väg. Det går att hitta vägmärken i en osäker  tillvaro. Det finns en doft av ”himmelrik” mitt i all trasighet.

Som Amiralen hittar fram till blommans nektar  och liv så kan vi hitta fram mitt  i vår vilsenhet. Det finns en gammal psalm av JO Wallin  som berättar lite om det i en strof som får avsluta mitt inlägg denna gång.

Jag ser Han spår varhelst en kraft sig röjer. en blomma doftar och ett ax sig böjer. Uti den suck jag drar, den luft jag andas, Hans kärlek blandas.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s