DET HÄR MED KYRKOFRID !!??

Debattens  vågor  går  rätt höga just nu när  det gäller polisens ingripande på ett kyrkligt läger och bortförandet av två familjer med barn från lägret till förvar för utvisning senare. Kyrkofriden åberopas och man upprörs över ingripandet. Polisen å sin sida säger att det inte finns nåra fredade områden  för polisingripande och lagförande.  Man hänvisar också till att man lyckades få nåra personer som inte hade rätt att vistas i landet. En lyckad insats med  30 poliser  och två hundar.  Allt inför en  rädd och osäker publik med flera barn  som fick se det hela.

Jag kan inte hjälpa  det men jag blir fundersam inför hela agerandet

Må så vara att  det inte finns en officiell kyrkofrid som fredat område i Sverige. Men det tycks mig  som om det finns en hel drös med ”fredade” områden där polisen inte kan gå in och göra ingripanden. Tänker på de  zoner i  förorter där  man inte ens kan gå in med blåljuspersonal för att rädda liv eller egendom. Hur vore  det med minst 30 poliser  och två hundar i såna kvarter. Kanske skulle man hitta mer än  ett par stillsamma familjer på de områdena. Kanske till och med  folk med vapen i hand eller  narkotika  till salu hos en annan grupp av människor som inte har rätt att  vistas och ännu mindre att sätta regler  för  de områden där  de finns. Något  måste  ju göras för  dem som bor i dessa områden  och inte alls vill ha den typen  av ”alternativt samhälle” Det är  möjligt att det behövs mer än  30 poliser för  den uppgiften men då får  vi väl fixa det. Vi kan inte ha ”fredade områden” eller  no-go-zoner hur  länge  som helst.

Tycker nog att det är tokigt att lägga insatsen på ett kyrkligt läger där man levde i frid och gemenskap  och hade en gnutta andrum i en trasig värld. Jag är  rätt sorgsen besviken  och ilsk även om det inte syns i texten och orden, men känslan invärtes  undrar vart vi är  på väg. Verkar inte räcka med att tänka i sekulära banor, det måste nog till lite mer av empati och  tro, både på läger  och i förorter.

Annons

2 tankar på “DET HÄR MED KYRKOFRID !!??

  1. Tack Hasse för att du tar ställning för människors värde. Det är ynkryggar som ingriper som en smygande tjuv. Jag blir skrämd av de värderingar som poliserna visar upp.

    • Kunde bara inte låta bli. Kunde ha skrivit helsidor men det blev bara lite kort. Angeläget att reagera på nåt sätt.

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s